StoryEditor

Revolúcia v e-commerce: ako online trhoviská menia pravidlá hry na Slovensku?

25.06.2024, 00:00

Patríte aj vy medzi 77 % Slovákov, ktorí už vyskúšali nakupovanie na online trhoviskách? Ak nie, pravdepodobne ste už aspoň počuli o tomto fenoméne, ktorý mení náš pohľad na e-commerce.

Online trhoviská, ako je napríklad Allegro, ktoré nedávno vstúpilo na slovenský trh, združujú ponuky mnohých predajcov na jednom mieste, čím zákazníkom poskytujú širší výber a  výhodné ceny.

Ako ukazuje nedávny prieskum spoločnosti PerfectCrowd pre spoločnosť Allegro, popularita online trhovísk naďalej rýchlo rastie a otvára obrovské možnosti pre predajcov všetkých veľkostí. Nejde však len o pohľad spotrebiteľov. Štvrťročné výsledky spoločnosti Allegro ukazujú, že online trhovisko v súčasnosti využíva takmer 20 miliónov aktívnych kupujúcich v celom regióne strednej a východnej Európy. Na český trh vstúpila v roku 2023 a v štvrtom kvartáli sa stala druhým najväčším hráčom v e-commerce podľa návštevnosti. Dokazuje to, že Allegro je nielen platformou s rozsiahlym sortimentom, ale ponúka aj prístup k veľkej spotrebiteľskej základni pre obchodníkov všetkých veľkostí. 

Príležitosti pre malých a veľkých maloobchodníkov

Online trhovisko, akým je Allegro, umožňuje obchodníkom predávať priamo koncovým zákazníkom, pričom obchodníci si zachovávajú plnú kontrolu nad svojimi cenami a ponukami. To znamená, že každý predajca, či už ide o malý e-shop alebo veľkú firmu, môže využívať Allegro ako doplnkový alebo primárny distribučný kanál bez potreby výrazných investícií.

Allegro ako partner pre tradičné e-shopy

Na rozdiel od obáv niektorých obchodníkov nie sú online trhoviská ako Allegro primárne konkurenciou tradičných e-shopov. Tento typ platformy má slúžiť ako nový predajný kanál, ktorý umožňuje existujúcim obchodníkom osloviť širšiu zákaznícku základňu a výrazne rozšíriť svoj trh. V tomto prístupe nejde o odklon predaja z existujúcich kanálov, ale o ich doplnenie a rozšírenie o nové možnosti, ktoré môžu v konečnom dôsledku zvýšiť celkový obrat predajcov. Obchodníci, ako napríklad KnihyDaniela.cz alebo Elektrochram.cz v Českej republike, kde Allegro spustili minulý rok, zhodne hlásia kontinuálny nárast predaja o viac ako 10 % od začiatku predaja na online trhovisku.

„Cez Allegro sme začali predávať postupne. Dnes na ňom ponúkame viac ako 80-tisíc produktov a vďaka starostlivej cenotvorbe sa nám predaj zatiaľ zvýšil o 10 %. Myslíme si však, že Allegro má veľký predajný potenciál a do spolupráce sme išli s dlhodobými očakávaniami a plánom vstúpiť na ďalší trh. Preto očakávame, že naše tržby budú v budúcnosti ešte rásť,” hovorí Lukáš Benda z kníhkupectva Knihy Daniela.

image
Allegro

Prístup k novej spotrebiteľskej základni bez predchádzajúcich investícií

Vstup na Allegro je jednoduchý a nevyžaduje si veľké investície do infraštruktúry alebo marketingu. Vďaka Uvítaciemu programu, ktorý umožňuje novým obchodníkom predávať produkty s 0 % poplatkom za predaj počas prvých 180 dní, môžu obchodníci experimentovať a objavovať potenciál tejto platformy bez finančného rizika. Registrácia a vedenie obchodného účtu tiež stojí 0 € mesačne. Tento model nielenže znižuje bariéry vstupu pre nových predajcov, ale poskytuje aj flexibilitu a kontrolu nad ich obchodnými stratégiami.

Technologické inovácie a logistická podpora

Allegro vyniká pokročilými technologickými riešeniami, ktoré zahŕňajú širokú škálu možností platieb a doručovania, ako aj ďalšie reklamné nástroje, ktoré umožňujú obchodníkom efektívnejšie riadiť svoj predaj a poskytovať zákazníkom lepšie služby. Allegro tiež spolupracuje s poprednými integrátormi, ako sú Baselinker, Omnicado alebo Salesconnect, čím zjednodušuje prepojenie existujúcich e-shopov. 

Online trhovisko navyše ponúka integrované spôsoby doručovania, ktoré pokrýva program Allegro Smart! Ten poskytuje spotrebiteľom prístup k neobmedzenému počtu doručení a vrátení tovaru za mesačný alebo ročný poplatok. Pre obchodníkov to znamená vyššiu atraktívnosť ich ponúk, vyššiu hodnotu objednávok a lojalitu spotrebiteľov. 

Nové online trhovisko na dosah

Online trhoviská ako Allegro predstavujú budúcnosť e-commerce, v ktorej zbližujú potreby predajcov a očakávania zákazníkov. Pre slovenské podniky to predstavuje nielen nový predajný kanál, ale aj partnera, ktorý môže pomôcť dosiahnuť výrazný rast poskytovaním neustálej podpory: od prístupu k údajom a pokročilým nástrojom na riadenie predaja až po vzdelávaciu a širokú marketingovú podporu. V čase, keď je kľúčová prispôsobivosť, ponúka Allegro nástroje a možnosti, ktoré umožňujú obchodníkom prosperovať v dynamicky sa meniacom digitálnom prostredí.

Začnite predávať na Allegro ešte dnes

Ak hľadáte nové príležitosti na rast a rozšírenie svojho podnikania, Allegro vám môže otvoriť dvere do sveta nových možností. Navštívte našu stránku pre predajcov a dozviete sa viac o tom, ako môžete začať predávať a využívať všetky výhody, ktoré vám Allegro ponúka.

Začnite predávať cez Allegro ešte dnes!

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. jún 2024 12:53