Miláčik detí aj ich rodičov nebude na Kaufland Detskom festivale chýbaťKaufland
StoryEditor

To bude skvelé leto: Na cestu za pokladmi vyrážajú aj hviezdy

02.07.2024, 00:00

Najkrajšie poklady Slovenska vám Kali, Majself či Miro Jaroš odkryjú v Trnave. Prídete?

Obľúbená letná vandrovka s Kaufland Detským festivalom je v plnom prúde a pokračuje už svojou treťou zastávkou v Trnave, kde vám aj tentoraz budú robiť spoločnosť známi interpreti. Ste pripravení vydať sa spolu s Mirom Jarošom, Majselfom či Kalim na objavnú cestu po stopách najkrajších slovenských pokladov? Štartujeme 7. júla na Trojičnom námestí, ktoré patrí k najväčším klenotom kráľovského mesta.

Po stopách rímskych vojsk sa vydá aj Marcus Aurelius

Bavilo vás na dejepise obdobie veľkolepej Rímskej ríše? Ríše, ktorá sa na vyše tisíc rokov stala kolískou európskej civilizácie a dala svetu napríklad rímske číslice, lekársku starostlivosť, cestnú sieť, vodovody, ale aj právny systém či slávnych filozofov? Ak áno, poďte si s nami zacestovať v čase a spoznať tajomné príbehy mesta Trnavy, ktoré právom dostalo prezývku Malý Rím.

Vedeli ste, že na území dnešného Slovenska v období staroveku bojovali a sídlili aj légie rímskeho vojska? Veru tak, a vládol im aj slávny cisár Marcus Aurelius, ktorý v prvú júlovú nedeľu program obľúbenej vandrovky „osobne“ otvorí, a odštartuje tak objavnú cestu po stopách pokladov.

image

Prvú júlovú nedeľu si vyhraďte na super program v Trnave

Kaufland

Trnava ich ukrýva viac ako dosť, preto určite neobíďte Antické mestečko K- Z lásky k tradícii, kde sa priučíte  umeniu  drotárov, košikárov či keramikárov, ktorí tradičnými remeslami dotvárali dejiny tunajšieho regiónu. Môžete si tu vyrobiť kožené náramky, aké nosili aj Rimania alebo vyraziť vlastnú mincu. A čo tak skúsiť hod oštepom, povoziť sa na koči ťahanom koňmi alebo hľadať východ z lanového bludiska, kde na vás čakajú Minotaurus a Ariadna? Ak by ste medzitým dostali chuť na niečo dobré, v antickej kuchyni si pripravíte vlastnú rímsku placku alebo tradičnú trnavskú lokšu. A určite ochutnajte aj špeciality K – Z lásky k tradícii, ktoré pre Kaufland  s láskou vyrábajú slovenskí dodávatelia. Veď pre maškrtné jazýčky je aj dobré jedlo vzácnym pokladom, však?

image

Majself či Kali s vami vyrážajú po stopách pokladov, zastavia sa aj v Malom Ríme

Kaufland

Miro Jaroš pre deti, Kali či Majself pre ich rodičov

K letnej vandrovke patrí už tradične zábava s hviezdami.  O tú sa postarajú moderátori Martin Madej a Veronika Hatala, ale aj Cupi &Lupi, či duo Paci Pac, ktorí potešia najmä malých objaviteľov. Nebude chýbať miláčik detí a ich rodičov Miro Jaroš, mladé hudobné talenty z celého Slovenska v unikátnom projekte Cimbalkovo a poriadnu šou v Trnave odpáli aj Majself v spojení  s Cimbal Brothers. A čo by ste povedali na mix folklóru a hiphopu? Že to ide dokopy, vám ukáže Kali s Petrom Pannom  a súborom Čarovné ostrohy, ktorí  zaručene dostanú do varu  každého návštevníka Trojičného námestia. Tak už viete, prečo sa sem oplatí prísť? Deň plný prekvapení a skvelých zážitkov si užijú všetky generácie.

image

O šou na pódiu sa postarajú aj obľúbení moderátori

Kaufland

Vandrovka naživo či  z pohodlného kresla?

Ak  je pre vás Malý Rím ďalej ako na skok, nevadí. Na objavnú cestu s Kaufland Detským festivalom sa  môžete vydať aj z pohodlia vlastnej obývačky, online na www.detskyfest.sk alebo prostredníctvom Turbo TV,, ktorá bude z podujatia vysielať priamy prenos.

Obľúbená letná vandrovka, ktorú vám, ako vždy zadarmo, prináša Kaufland, pokračuje počas celých prázdnin a zastaví sa aj v ďalších mestách. Aby ste počas nej stihli s láskou k Slovensku spoznať čo najviac pokladov, o akých sa nepíše ani v učebniciach. Trnava ich pre vás odkryje 7. júla, s kým sa tam vidíme?

Aj Miro Jaroš pozýva do Trnavy:

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
03. október 2024 10:55