StoryEditor

Prestížny turnaj konského póla: Farrier’s Arena Polo Cup by Porsche

27.06.2024, 00:00

V sobotu, 29.6. 2024, sa v priestoroch x-bionic® sphere uskutočnia finálové zápasy v rámci 4. ročníku prestížneho turnaja konského póla Farrier’s Arena Polo Cup by Porsche. Návštevníci budú mať možnosť obdivovať nielen krásu a ušľachtilosť tohto kráľovského športu ale aj bohatý sprievodný program či vynikajúce občerstvenie.

Turnaj zahraničných hráčov ale aj domácich odchovancov

Divákom sa predstavia nielen domáci ale i hráči z Rakúska, Maďarska, Českej republiky a Francúzska. I napriek tomu, že konské pólo sa na Slovensku ešte stále plne neudomácnilo, v rámci zmiešaných tímov si na Farrier’s Arena Polo Cup by Porsche po prvý krát zahrajú aj slovenskí juniorskí hráči a odchovanci domáceho klubu Danube Polo Clubu. 

image
kredit @x-bionic sphere/danube polo club

Pólo nie je športom len pre kráľovskú rodinu

“Mnohí z nás poznajú pólo ako šport Anglickej kráľovskej rodiny, avšak nie všetci vedia, že pólo sa vyvinulo z jazdeckých hier stredoázijských bojovníkov. Práve až anglickí kolonizátori ho z Perzie, Indie, Číny a Japonska rozšírili do celého sveta” vraví zakladateľ Danube Polo Clubu a prezident Asociácie konského póla na Slovensku, Ladislav Agárdi. “Konské pólo bolo v druhej polovici 19. storočia hojne rozšírené aj v rámci Rakúska-Uhorska, avšak Druhá svetová vojna zasiahla aj jazdecký šport a pólo prakticky v našom regióne zaniklo.”

image
kredit @x-bionic sphere/danube polo club

I keď konské pólo oficiálne patrí medzi najdrahšie športy na svete, formula 1 a golf sa umiestnili až na druhej a tretej priečke, Ladislav Agárdi tento rebríček už roky v Danube Polo Clube narúša. “Stačí sa pozrieť do juhovýchodnej Argentíny, kde sa polo udomácnilo najviac. Tam si každý chlapec, ktorý, skôr či neskôr sadne na neosedlaného koňa a hrá pólo. Tak ako u nás futbal,“ hovorí.

image
kredit @x-bionic sphere/danube polo club

Prostredníctvom Farrier’s Arena Polo Cup by Porsche by sme chceli širokej verejností priblížiť tento, pre väčšinu ešte stále exotický šport, ale tiež umožniť prežitie póla v štýle anglickej smotánky. Pozrieť si môžete tiež nádherné luxusné vozidlá značky Porsche, navštíviť atrakcie pre deti aj stánok Orlen, kde na vás čakajú skvelé akivity a výhry. Môžete sa tiež dozvedieť niečo viac od odborníkov z DNA ERA o svojej DNA a aký má vplyv na váš športový výkon či zdravie. Podujatie podporili aj iné značky, vďaka ktorým na vás čaká množstvo skvelých cien v tombole. Na mieste si môžete zakúpiť aj klobúčik, či fascinator a aj polo tričko z podujatia.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
30. jún 2024 10:40