Freepik
StoryEditor

Kryptomeny v roku 2024: Ako a kde kúpiť Bitcoin a ďalšie kryptomeny

01.07.2024, 00:00

Investovanie do kryptomien sa stáva čoraz populárnejším, a to nielen medzi technologickými nadšencami, ale aj medzi bežnými investormi. Ak zvažujete kúpu kryptomien, ste na správnom mieste. V tomto článku sa dozviete všetko, čo potrebujete vedieť o cenách kryptomien, ako nakúpiť Bitcoin a ďalšie kryptomeny, a ako fungujú krypto peňaženky.

Aktuálne ceny kryptomien

Ceny kryptomien sú veľmi volatilné a môžu sa výrazne meniť zo dňa na deň. Medzi najznámejšie kryptomeny patria Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) a mnohé ďalšie.

Aktuálne ceny kryptomien si viete pozrieť aj v zozname kryptomien kryptonoviniek, kde nájdete vývoj cien Bitcoinu, Etherea a množstva altcoins s ich trhovou kapitalizáciou.

Ako a kde kúpiť kryptomeny

Kúpa kryptomien ako je Bitcoinu alebo iné je dnes jednoduchšia ako kedykoľvek predtým. Tu je krok za krokom, ako to urobiť:

  1. Vyberte si spoľahlivú krypto burzu: Na Slovensku sú populárne burzy ako Binance, Coinbase, Bitstamp alebo slovenská platforma Eterbase.
  2. Registrácia a overenie účtu: Vytvorte si účet na vybranej burze a prejdite procesom overenia totožnosti (KYC - Know Your Customer).
  3. Vloženie finančných prostriedkov: Vložte peniaze na svoj burzový účet. Väčšina burz podporuje platby bankovým prevodom, kreditnou kartou alebo cez PayPal.
  4. Nákup kryptomeny: Po vložení finančných prostriedkov si môžete zvoliť kryptomenu, ktorú chcete kúpiť. Vyberte Bitcoin alebo inú kryptomenu a zadajte množstvo, ktoré chcete kúpiť.
  5. Bezpečné uloženie: Po nákupe odporúčame kryptomeny bezpečne uložiť v krypto peňaženke.

Kde kúpiť Bitcoin na Slovensku

Na Slovensku je možné kúpiť Bitcoin a ďalšie kryptomeny na viacerých burzách a zmenárňach. Medzi najobľúbenejšie patria:

  • Binance: Celosvetovo známa burza, ktorá ponúka široký výber kryptomien a nízke poplatky.
  • Coinbase: Užívateľsky prívetivá platforma vhodná pre začiatočníkov, ponúka aj mobilnú aplikáciu.
  • Bitstamp: Dlhoročne overená burza s vysokou mierou bezpečnosti.
  • Eterbase: Slovenská krypto burza s možnosťou vkladu v eurách a konkurencieschopnými poplatkami.

Ako fungujú krypto peňaženky

Krypto peňaženky sú nástroje, ktoré umožňujú bezpečne uložiť, posielať a prijímať kryptomeny. Existuje niekoľko typov krypto peňaženiek, ktoré kryptonovinky testovali, no najznámejšie sú:

Hardvérové peňaženky

Hardvérové peňaženky sú fyzické zariadenia, ktoré ukladajú súkromné kľúče offline, čím zabezpečujú vysokú úroveň bezpečnosti. Medzi najznámejšie hardvérové peňaženky patria Ledger Nano S a Trezor. Sú ideálne pre dlhodobé uchovávanie väčšieho množstva kryptomien.

Softvérové peňaženky

Softvérové peňaženky sú aplikácie, ktoré si môžete nainštalovať na svoj počítač alebo mobilné zariadenie. Poskytujú pohodlie a rýchly prístup k vašim kryptomenám. Medzi obľúbené softvérové peňaženky patrí Exodus, Electrum a Trust Wallet.

Webové peňaženky

Webové peňaženky sú online služby, ktoré vám umožňujú prístup k vašim kryptomenám z akéhokoľvek zariadenia pripojeného na internet. Sú vhodné na každodenné transakcie, ale bezpečnosť závisí od poskytovateľa služby. Medzi známe webové peňaženky patria Blockchain.com a Coinbase Wallet.

Záver

Kryptomeny ponúkajú zaujímavé investičné príležitosti, ale je dôležité sa pred investovaním dôkladne informovať. Zvážte všetky aspekty, ako sú ceny kryptomien, kde kúpiť kryptomeny, ako fungujú krypto peňaženky a zabezpečte si svoje investície správnym spôsobom.

Pre viac informácií a aktuálne správy o kryptomenách sledujte kryptonovinky.sk.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
01. júl 2024 11:25