StoryEditor

Udržte ústnu dutinu v perfektnom zdraví – s PROBIOTIKAMI!

12.08.2024, 00:00

Každý z nás si želá mať zdravé a krásne zuby, ktoré žiaria pri každom úsmeve. Starostlivosť o ústnu dutinu však zahŕňa viac než len pravidelné čistenie zubov. Na zdravie našich zubov majú taktiež vplyv rôzne ďalšie faktory, ktoré niekedy nemôžeme ovplyvniť. Preto na rad prichádzajú probiotiká, ktoré môžu výrazne ovplyvniť zdravie našich zubov.

Orálny mikrobióm: Neviditeľný svet v našich ústach

Orálny mikrobióm je zložený z niekoľkých tisícov druhov baktérií a ďalších mikroorganizmov, ktoré žijú v našich ústach. Tieto mikroorganizmy zohrávajú kľúčovú úlohu v udržiavaní zdravia ústnej dutiny. Priateľské baktérie, ako sú laktobacily a bifidobaktérie, pomáhajú udržiavať pH ústnej dutiny v rovnováhe a zabraňujú premnoženiu škodlivých baktérií. Keď sa však táto rovnováha naruší, môžu sa práve škodlivé baktérie začať množiť a môžu sa dostať ďalej do vášho organizmu, kde môžu spôsobiť veľké škody. Nie nadarmo sa hovorí, že zdravie začína v ústach.

Čím všetkým si môžete škodiť?

Veľký vplyv nielen na náš vzhľad, ale hlavne na zdravie má strava. Taktiež nedostatočná ústna hygiena alebo stres môžu mať vplyv na náš orálny mikrobióm. To, že sú vaše ústa napadnuté škodlivými baktériami, spoznáte jednoducho – zápachom z úst, poškodením zubnej skloviny a vznikom kazov.

Probiotiká: Malí pomocníci pre zdravie ústnej dutiny

Okrem pravidelného a správneho čistenia zubov by ste do svojej rutiny mali zaradiť aj pravidelné návštevy zubára, prípadne aj dentálneho hygienika. A ďalej aj probiotiká! Probiotiká sú živé mikroorganizmy, ktoré, ak sú konzumované v dostatočnom množstve, majú priaznivé účinky na zdravie hostiteľa. V kontexte ústnej dutiny môžu probiotiká pomôcť obnoviť rovnováhu orálneho mikrobiómu a potlačiť rast škodlivých baktérií. Pridanie probiotík do vašej dennej rutiny, napríklad prostredníctvom jogurtu, kefíru alebo špeciálnych probiotických doplnkov, môže byť jednoduchým a efektívnym spôsobom, ako podporiť zdravie vašej ústnej dutiny.

Kúpite výhodne na zlekarne.sk 

Parťák do vašej kabelky: DentoHelp

Predovšetkým po jedle sú ústa plné škodlivých baktérií, a preto je najlepšie zvoliť rozpustné tablety obsahujúce práve probiotiká, ktoré pomôžu opäť vyrovnať ústnu mikroflóru. Vďaka tejto forme ich môžete mať stále po ruke. Takýmto prípravkom je DentoHelp BioBoom®, ktorý predstavuje účinnú starostlivosť o váš orálny mikrobióm a ochranu vašich zubov a ďasien. Tento výživový doplnok obsahuje unikátny komplex látok BIOBOOM® zložený z probiotík, beta-glukánov a zeleného čaju, a tak pomáha obmedzovať škodlivé baktérie v ústnej dutine, zápach z úst a zápaly ďasien. Navyše prípravok obsahuje aj xylitol, ktorý pomáha zlepšovať mineralizáciu zubnej skloviny.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
17. september 2024 09:32