StoryEditor

Európa alebo USA? Odpoveď je Kuba

02.08.2024, 00:00

Najväčší karibský ostrov skrýva výnimočné investičné príležitosti vhodné najmä pre investorov, ktorí hľadajú investície s vyššími výnosmi, aké napríklad v Európe už nedokážu dosiahnuť. Získajte prioritné akcie v projekte v kubánskom meste Baracoa a podieľajte sa na atraktívnych výnosoch zo spracovania kakaa.

Exotická Kuba bola donedávna pre investorov neprebádaným územím. Slovenská investičná skupina Proxenta ako jedna z prvých na svete získala možnosť vstúpiť na tento unikátny trh. Aktuálne skupina nadväzuje na prvú úspešnú investíciu do potravinárstva na Kube a zakladá druhú slovensko-kubánsku joint venture, ktorej predmetom činnosti bude spracovanie kakaových bôbov a výroba čokoládových produktov.

image

Kubánske podnebie je mimoriadne vhodné na pestovanie kakaa.

Proxenta

Vznikajúca spoločnosť má názov Baracocoa. Jej veľkou pridanou hodnotou bude využívanie synergií s ďalšími dvomi potravinárskymi závodmi skupiny, a to s továrňou na cukrovinky Proxcor v Caibariéne na Kube a s továrňou na proteínové tyčinky HFS Slovakia v Galante.

Táto jediná továreň na spracovanie kakaa na Kube sa nachádza na východe ostrova a je obklopená plantážami kakaovníkov. PROXPERIA a. s., člen skupiny Proxenta, ktorá financuje projekt Baracocoa, je emitentom prioritných akcií, ktoré sú investorom ponúkané v rámci verejnej ponuky s predajnou cenou 1 117 eur za akciu. Minimálna výška investície je 10.000 eur.

image

Kubánske kakao je celosvetovo známe svojou mimoriadnou kvalitou.

Proxenta

„Továreň na Kube na spracovanie kakaových bôbov ponúka unikátnu investičnú príležitosť. V rámci kubánskeho trhu bude mať továreň exkluzívne postavenie, na svetových trhoch môže kvalitné kubánske kakao uspokojiť stále rastúci dopyt, ktorý nedokážu pokryť pôvodní producenti. Takúto investíciu nenájdete ani v Eurozóne, ani v USA. Náš prvý úspešný projekt s fabrikou na cukrovinky nám otvoril dvere k tejto jedinečnej investícii.“ – hovorí Slavomír Frešo, analytik skupiny Proxenta.

Zarábajte na raste kakaa

Kakao patrí ku komoditám, ktorých cena priebežne rastie. Rovnako tak rastie aj svetový dopyt po kakau a prognózy predikujú, že čokoládový trh bude rásť najbližších päť rokov v priemere o viac ako 5 % ročne. Investícia spojená s pestovaním a spracovaním kakaa má svoje výhody aj v tom, že je priamo prepojená s potenciálnym rastom dopytu po čokoládových výrobkoch. Rastúci trend v obľube kvalitnej čokolády môže viesť k rastu cien kakaa. Okrem toho je investícia spojená s kakaom menej náchylná na geopolitické zmeny napríklad v porovnaní so zlatom, čo môže byť pre niektorých investorov mimoriadne  atraktívne.

Staňte sa aj vy akcionárom slovenskej akciovej spoločnosti zakladajúcej slovensko-kubánsku join venture spoločnosť, ktorej predmetom podnikania je spracovanie kakaa a zarábajte na jeho raste.

Investujte so slovenskou investičnou skupinou

Proxenta patrí medzi najväčšie investičné skupiny na trhu. Spravuje projekty za viac ako 500 miliónov eur. Dbá na zdravý pomer financovania medzi vlastnými zdrojmi, investíciami klientov a bankovými úvermi. Skupina svoje aktivity sústreďuje do rezidenčných developerských projektov a potravinárskeho segmentu, v ktorých má dlhoročné skúsenosti. Skupina kladie dôraz na transparentnosť, stabilitu a dlhodobý rast, čo ju robí ideálnym partnerom pre investorov hľadajúcich výnosné investície.

image

Spoločnosť Proxenta prináša unikátnu možnosť invetovania na Kube.

Proxenta

Jej osobní makléri denne využívajú roky praxe v prostredí investovania, rozsiahle vedomosti a skúsenosti v prospech svojich klientov. Vedia, že vzťah s nimi je založený na dôvere a je potrebné ho neustále budovať. Investícia šitá na mieru klientovi je alfa a omega práce investičných maklérov. Veľmi dobre si uvedomujú, že každý klient má svoje vlastné očakávania, motivácie, ale aj obavy a tomu je potrebné prispôsobiť aj navrhované riešenia. Osobní makléri investičnej skupiny Proxenta radi poradia aj vám.

Upozornenie: S investovaním je spojené riziko. Zverejnené informácie nie sú návrhom na uzatvorenie zmluvy, analýzou investičných príležitostí, investičným odporúčaním ani investičným poradenstvom a neberú do úvahy situáciu a osobné pomery jednotlivých investorov, ich finančnú situáciu, znalosti, skúsenosti, ciele alebo potreby. Finančné nástroje skupiny Proxenta, nemusia byť pre konkrétnych investorov vhodné. Bližšie informácie o rizikách spojených s jednotlivými finančnými nástrojmi, ako aj ďalšie informácie týkajúce sa investovania, sú zverejnené na www.proxenta.sk.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. september 2024 23:28