StoryEditor

Záujem o investičné bývanie rastie. Najviac bytov predal developer JTRE

09.10.2024, 00:00

V Bratislave výrazne stúpa dopyt po novostavbách, čo potvrdzujú údaje o celkovom predaji developerov aj rast cien nehnuteľností. Oproti prvému kvartálu roku 2024 rástol dopyt po bytoch v novostavbách až o 50 percent, medziročne ide až o dva a pol násobný nárast. Počas prvých šiestich mesiacov roku 2024 bol v Bratislave najpredávanejší projekt Downtown Yards developera JTRE.

V novej modernej zmiešanej štvrti Downtown Yards bolo predaných celkovo 159 bytov, čo je spomedzi ponuky novostavieb v hlavnom meste najvyšší počet. Vyplýva to z dát technologického startupu BuiltMind, ktorý sa zameriava na automatizáciu cenotvorby nehnuteľností.

Výhodná investícia

Mnoho záujemcov si kúpu bytu v Downtown Yards zvolilo ako efektívny spôsob investície s nízkou mierou rizika a vysokým potenciálom návratnosti. Dáta totiž ukazujú, že novostavby si aj počas období poklesu realitného trhu dokážu udržať stabilnú hodnotu.

„Kúpa novostavby v Bratislave na začiatku výstavby od overeného developera je rozhodnutie s istou návratnosťou,“ hovorí Pavel Pelikán, výkonný riaditeľ JTRE. „Spojenie zotavujúceho sa segmentu s výnimočným projektom môže pre mnohých znamenať sľubnú investičnú príležitosť.“

Prvenstvo pre JTRE

Dominantnú pozíciu v segmente predaja novostavieb potvrdil developer JTRE, ktorý má okrem úspešného projektu Downtown Yards s prívlastkom „High Fashion of Living“ v predaji aj projekt Ovocné sady Trnávka. Za prvý polrok roku 2024 predal celkovo 207 bytových jednotiek, čo je najviac spomedzi všetkých developerov v hlavnom meste.

„Po dvoch rokoch stagnácie a útlmu na trhu rezidenčných nehnuteľností sme s príchodom nového roka cítili náznaky oživenia. Či už ide o návrat zákazníkov aktívne hľadajúcich svoje vlastné bývanie alebo nové investičné príležitosti do budúcich rokov,“ hovorí Ivan Bratko, riaditeľ predaja rezidenčných nehnuteľností JTRE. „Dnes sme presvedčení, že tento rok bude v znamení pokračujúceho pozvoľného rastu, ktorý by sa už v roku 2025 mohol opäť dostať na dvojcifernú úroveň.“

image
JTRE

Záujem o väčšie byty

Dopyt po bývaní v najpredávanejšom projekte Downtown Yards súvisí aj s preferenciou záujemcov o väčšie byty. Tento trend pretrváva už dva roky a priemerný predaný byt mal podľa údajov z prvého kvartálu 2024 o 4,5 štvorcového metra viac ako priemerný byt v ponuke. Hoci toto číslo v druhom kvartáli kleslo, vysoký počet predaných bytov v projekte JTRE ukazuje, že záujemcovia hľadajú viac priestoru.

U nás môžu nájsť dispozične premyslené 4-izbové byty vo výmere 110 metrov štvorcových, ale aj 130 a 160 metrov štvorcových,“ vysvetľuje Peter Píš, obchodný riaditeľ JTRE. „Rovnako to majú londýnske nehnuteľnosti, ktorými sme sa nechali inšpirovať. Samozrejme menšia metráž znamená nižšiu cenu, ktorá môže byť lákavá pre kupujúcich, ale tá sa prejaví v komforte, a ten naša cieľová skupina nechce znižovať,“ dodáva.

Projekt Downtown Yards spojí kozmopolitnú atmosféru moderného centra hlavného mesta a pokojný ráz pôvodnej zástavby Nív. Výstavba modernej zmiešanej štvrte je navrhnutá podľa princípov udržateľného mesta. „Som rád, že naše projekty sa už dlhodobo tešia priazni klientov a my si k získaným oceneniam, medzi ktoré patrí aj  7-krát Developer roka, jeden CE.ZA.AR, 7-krát Stavba roka, 17 CIJ ocenení v rôznych kategóriách a nedávno získaná prestížna cena CEEQA, pripíšeme ďalšie – najúspešnejší developer v predaji rezidenčných nehnuteľností v prvom polroku 2024,“ pochvaľuje si úspešnú prvú polovicu roka Pavel Pelikán.

Brána do downtownu

Downtown Yards je výbornou voľbou pre tých, ktorí chcú žiť v centre mesta a zároveň ocenia výhody pokoja vo dvoroch. Na jednej strane môžu ťažiť z vybavenosti dostupnej priamo v rámci projektu aj v okolí, zároveň budú mať k dispozícii kvalitný priestor na spoločné chvíle s rodinou a priateľmi.

Plnohodnotné prémiové rodinné bývanie zaručia rezidencie navrhnuté vo vysokom štandarde so zmyslom pre detail, s premyslenými dispozíciami a dostatkom úložných priestorov. Väčšie byty sú orientované na dve svetové strany a ponúknu úžasné výhľady.

Ďalším benefitom bude špeciálny komunitný priestor určený výhradne rezidentom. „Po vzore nášho londýnskeho projektu prinášame do Downtown Yards služby pre rezidentov v podobe tzv. Community hubu. Pre vlastníkov bytov bude k dispozícii komunitná knižnica, kinosála či herná zóna pre tínedžerov. Rezidenti môžu využiť tento priestor na usporiadanie rodinnej oslavy, prípadne tvorivého alebo vzdelávacieho workshopu či priateľské stretnutie so susedmi,“ dopĺňa benefity projektu Ivan Bratko, riaditeľ predaja rezidenčných nehnuteľností JTRE. Dodáva, že sa nezabudlo ani na zdravý životný štýl klientov, ktorí tak budú mať v ponuke aj posilňovňu a jogovú miestnosť.

K tomu patria aj veľkorysé verejné priestory. Zeleň bude pokrývať plochu 6 100 štvorcových metrov, vrátane zrevitalizovanej pôvodnej stromovej aleje na Pláteníckej ulici a jej predĺženie až po Prístavnú, ako aj nové stromoradie na Košickej. Zeleň pribudne na strechách budov, v rámci prvej etapy to bude viac ako 2 000 štvorcových metrov.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
02. október 2024 16:54