StoryEditor

Kto sa podieľa na projekte ISTP

08.02.2006, 23:00

Organizačná štruktúra projektu
Riadiaci tím
Riadiaca činnosť
Koordinačný tím
Koordinačná činnosť
Tím pre stanovenie kvalifikačných požiadaviek
Tím pre stanovenie zdravotných a osobnostných požiadaviek
Výkonný tím Trexima

Riadiaci tím pripravuje a schvaľuje koncepcie a metodiky riešenia, riadi a usmerňuje postup prác, zabezpečuje jednotu, nadväznosť a porovnateľnosť jednotlivých prvkov systému. Takisto pripravuje a schvaľuje realizačné etapy, finálne dokumenty a riadi financovania jednotlivých etáp. Na čele desaťčlenného tímu je Anna Frančeková z ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny.
Koordinačný tím vyberá, riadi a koordinuje garantov jednotlivých častí systému ISTP, expertov a ďalších riešiteľov. Posudzuje a pripomienkuje materiály, pripravuje a odporúča dokumenty na schválenie riadiacim tímom. Má 18 členov z ministerstiev, zo vzdelávacích inštitúcií, zamestnávateľských organizácií a štatistiky.
Kvalifikačný tím vedie expertov pri zadávaní kvalifikačných požiadaviek na jednotlivé typové pozície a pri posudzovaní kvalifikačnej príbuznosti.
Zdravotný a osobnostný tím zasa vedie expertov pri zadávaní údajov o zdravotných a osobnostných požiadavkách pre jednotlivé typové pozície.
Výkonný tím Trexima zabezpečuje softvérové aplikácie a väzby na automatizované systémy. Pracuje s informáciami od jednotlivých skupín. Na projekte pracuje deväť ľudí Treximy.
Celý projekt by sa neuskutočnil bez desiatok expertov, ktorí spracúvajú údaje o pracovnej náplni a činnostiach jednotlivých povolaní. Okrem činností a príkladov vykonávaných prác taktiež určujú, za akých podmienok sa povolanie bežne vykonáva a aká kvalifikácia je pre jeho výkon potrebná. Expertov vyberali ústredné zamestnávateľské inštitúcie:
-- Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení
-- Združenie priemyselných zväzov
-- Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora
-- Združenie pre riadenie a rozvoj ľudských zdrojov
Slovenská obchodná a priemyselná komora

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
27. apríl 2024 01:45