StoryEditor

Daniel Dangl ako ho nepoznáme

06.10.2006, 00:00

Jednou z najväčších vášní Daniela Dangla je "efjednotka." Preteky formuly 1 sleduje postojačky a takmer neodtrhne oči od televíznej obrazovky. Popri sledovaní si opečie slnečnicové jadierka, ktoré potom "vyžúva" počas pretekov. Aj prácu si zvykne zorganizovať tak, aby mu "nevliezla" do piatkovej a sobotňajšej kvalifikácie. A ak náhodou prenos nestihne, nahrá si ho na video. Dej sezóny 2006 považuje za pomerne zaujímavý, akurát mu je ľúto, že do súboja o víťazstvo nezasiahnu tímy Honda a McLaren, ale pravdepodobne zostane medzi tímami Alonsa a Schumachera.

Daniel Dangl (1975, Bratislava): herec, scenárista, dabér. Vyštudoval polygrafické učilište. Je absolventom VŠMU v Bratislave, odbor herectvo. Netúži po angažmáne v kamennom divadle, nikdy nebol zamestnaný a ako tvrdí, od narodenia je na voľnej nohe. "Neviem si predstaviť, aby som pre to, že za mňa niekto odvádza odvody, musel robiť aj to, čo sa mi nepáči."
Hneď po skončení štúdia odišiel kvôli umeleckej slobode do Divadla Jonáša Záborského v Prešove, kde v divadielku SMER mohol realizovať vlastné umelecké nápady. Producentov spoločnosti Maya zaujal v predstavení iného experimentálneho divadla GuNaGu - Modelky. Pred dvoma rokmi prijal ponuku účinkovať v zábavnej televíznej relácii SOS, z ktorej mnohé postavy a postavičky doslova zľudoveli (Edita Papeky, Farkašovci, Meky a Feky). Dovtedy bol v rámci mladej hereckej generácie známy najmä pre charakteristicky zafarbený hlas z dabingov. Scenáristicky sa podieľal aj na talkshow Pre a proti. Tento rok získali tvorcovia relácie SOS cenu OTO za najlepšiu televíznu zábavnú reláciu roka 2005.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
25. apríl 2024 19:40