StoryEditor

Zamestnávatelia ústretoví k rodine budú súťažiť

21.03.2007, 23:00

Do konca marca majú ešte čas slovenskí zamestnávatelia podať prihlášku do šiesteho ročníka súťaže Zamestnávateľ ústretový k rodine, ktorú vyhlasuje ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny. Cieľom aktivity je zvýšiť pozornosť a upriamiť ju na citlivé otázky pracovného a rodinného i osobného života ľudí.
Súťaž tvoria tri kategórie. Prvou je Rodinná politika, druhou Rovnosť príležitostí žien a mužov. Názor tretej kategórie je Najoriginálnejšie opatrenie pre rodinu a rovnosť príležitostí v malom a strednom podniku.
Záujemcovia o účasť v súťaži (a tiež v následnom európskom audite Rodina a práca) musia zaslať vyplnenú prihlášku a dotazník. Môžu sa prihlásiť do všetkých troch kategórií. Ak sa prihlásia iba do kategórií Rodinná politika a Najoriginálnejšie opatrenie, nemusia vyplniť časť 7 dotazníka, ktorá sa týka rovnosti príležitostí.
U prihlásených zamestnávateľov sa bude hodnotiť tak počet poskytovaných výhod či podpôr, ako aj ich všeobecná dostupnosť pre zamestnancov.
Ako pre HN doplnila Mária Jacková z ministerstva, súťaž sa snaží šíriť myšlienky ústretovosti a vyhodnocuje ich efekt na zvýšenie produktivity, kreativity, lojality, spokojnosti a spoľahlivosti zamestnancov. Prispieva k zvýšeniu informovanosti o flexibilnej organizácii práce a pracovného času, o užitočnosti dobrého na mieru šitého sociálneho programu vrátane služieb pre rodiny, ako aj o celkovej spoločenskej zodpovednosti firiem.
Ocenenie ústretovosti už doteraz na Slovensku získalo takmer päťdesiatok firiem. Prihlášky môžu uchádzači zasielať na adresu Inštitútu pre výskum práce a rodiny. Viac informácií o podujatí sa nachádza na www.employment.gov.sk.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
16. apríl 2024 18:44