StoryEditor

Snaha Snowlandu prekročiť tieň

04.01.2007, 23:00

K slovenským lyžiarskym strediskám, ktoré sa snažia nespať na vavrínoch a zlepšiť nielen propagáciu, ale aj služby, patrí Snowland vo Valčianskej doline. Napriek doteraz nepriaznivým snehovým podmienkam sú tu v prevádzke tri vleky. Okrem nich tu ešte jazdí štvorsedačka a nachádza sa tu 1 640 metrov dlhá zjazdovka.
Vynovené lyžiarske stredisko sa nachádza 14 kilometrov od Martina v prostredí Malej Fatry. Je vhodné pre všetky kategórie lyžiarov vrátane snoubordistov. Aj v tejto zimnej sezóne sú pre návštevníkov Snowlandu pripravené skibusy. Novinkou však je, že premávajú z Vrútok, Prievidze a Nitry. Majitelia strediska sa snažia lyžiarov prilákať aj rôznymi akciami. Ak si napríklad už v autobuse kúpite skipas, cestujete zdarma. Občerstvenie je zabezpečené v reštaurácii Humno alebo v bufetoch priamo na svahu.
Iné možnosti: Stredisko poskytuje aj možnosť večerného lyžovania a trate pre bežkárov. Medzi ďalšie atrakcie patria jazdy na saniach ťahaných koňmi, psie záprahy či prírodné klzisko. Martin a jeho okolie ponúka aj alternatívne činnosti v prípade nedostatku snehu. Či už spojených s kultúrou (Slovenské komorné divadlo, Múzeum Martina Benku priamo v Martine...), históriou (Sklabinský Podzámok), so športom (jazdectvo, rybačka, horolezectvo, cykloturistika, paragliding...) alebo s relaxom v Turčianskych Tepliciach či v okolitých soľných jaskyniach.
Tipy na ubytovanie: Penzión Perún, Penzión Pod Pivnicou, hostel U Yetiho či súkromné chaty (napríklad www.chata-valca.sk...).
Viac informácií na www.snowpark.sk

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
24. apríl 2024 03:43