StoryEditor

Tatra banka vydala 1,2 milióna platobných kariet

14.02.2007, 23:00
Autor:
TASRTASR

Celkový počet platobných kariet vydaných Tatra bankou prekročil na konci minulého roka 1,2 milióna. V porovnaní s rokom 2005 počet vzrástol takmer o 22 percent. Oproti roku 2005 stúpol vlani obrat transakcií s platobnými kartami takmer o 28 percent na 15,4 miliardy korún. Celkový objem realizovaný platobnými kartami k 31. decembru 2006 dosiahol 59,3 miliardy korún.
V Tatra banke tvorili prevažnú väčšinu transakcie uskutočnené debetnými kartami. Podiel kreditných kariet na objeme transakcií bol 12 percent. V prípade kreditných kariet počet transakcií rástol rýchlejšie ako ich objem. "Tento fakt svedčí o tom, že klienti svoje kreditné karty čoraz častejšie používajú aj na úhradu menších nákupov," informovala hovorkyňa banky Terézia Copláková.
Súčasne sa zvyšuje aj frekvencia používania platobných terminálov, čo potvrdzuje medziročný nárast počtu transakcií realizovaných cez platobné terminály o 44 percent. V porovnaní s rokom 2005 sa tempo rastu v tejto oblasti zrýchlilo o osem percent. Počas minulého roka vydala Tatra banka prvú embosovanú debetnú kartu MasterCard na Slovensku. Tieto karty sú okrem magnetického prúžku vybavené aj čipom, ktorý zabezpečuje najvyšší stupeň ochrany pri platení. Od zavedenia čipovej technológie podiel týchto kariet ku koncu roka 2006 dosiahol 57 percent z celkového portfólia debetných kariet Visa Electron. Banka postupne vykonáva úpravu bankomatov a platobných terminálov tak, aby v najbližšom období všetky podporovali prijímanie platobných kariet s čipovou technológiou.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 12:30