StoryEditor

Mládež môže výhodne cestovať po Európe

17.05.2006, 00:00
Mládež môže v lacných vlakoch precestovať Európu

Mladí ľudia, ktorí sa rozhodnú počas leta cestovať do Európy, môžu využiť viacero zliav, ktoré im v tomto roku poskytuje Železničná spoločnosť Slovensko.

Sieťový lístok Slovak 26
Mladí ľudia do 26 rokov, ktorí majú preukaz Junior RailPlus, môžu v lete cestovať vo všetkých vlakoch ZSSK so sieťovým cestovným lístkom Slovak 26. Stojí 1 200 korún. Môžu si ho kúpiť len držitelia preukazov Junior RailPlus. Platí aj na vlaky Tatranských a Trenčianskych železníc a Ozubnicovej železnice. So sieťovým lístkom môžu cestovať odkiaľkoľvek a kamkoľvek jeden ľubovoľný mesiac počas trvania akcie.
Kúpou sieťového lístka Slovak 26 získajú cestujúci ešte dva bonusy navyše: 20-percentnú zľavu na spiatočný cestovný lístok na pozemnú lanovku zo Starého Smokovca na Hrebienok a späť alebo z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso.
Vo vlakoch Čiernohronskej železnice získajú 50-percentnú zľavu z obyčajného cestovného. Ponuka Slovak 26 platí od 1. júla do 31. augusta 2006.

Jugend -- Feriennetzkarte Österreich 2006
S mládežníckou kartou Jugend -- Feriennetzkarte Österreich 2006 môžu mladí ľudia od 19 do 26 rokov, ktorí majú preukaz Junior RailPlus, precestovať celé Rakúsko. S kartou získajú možnosť absolvovať neobmedzený počet ciest vo všetkých druhoch vlakov Rakúskych železníc v 2. triede, okrem zubačky. Ponuka začína platiť 1. júla a končí sa 9. septembra 2006, a to aj cez víkendy a sviatky. Sieťová karta Jugend -- Feriennetzkarte Österreich 2006 je neprenosná a vystavuje sa na meno. Mládež do 20 rokov si ju kúpi za 19 eur (720 korún), ľudia do 26 rokov za 49 eur (1 860 korún).

Preukaz Junior Rail Plus
Držitelia preukazu Junior RailPlus si môžu kupovať zľavnené cestovné lístky v medzinárodnej preprave s 25-percentnou zľavou na železnice v tých krajinách, ktoré akceptujú ponuku Rail Plus, teda v celej západnej Európe.

Ponuka BIJ
Cestujúci do 26 rokov si môžu len na základe preukazu totožnosti kupovať zľavnené cestovné lístky na tratiach BIJ. Sú to vlastne všetky balkánske štáty plus Rakúsko a Švajčiarsko. Zľava na obyčajnom cestovnom je od 20 do 40 percent, podľa toho, ktorými železnicami sa cestuje. Pri ponuke BIJ nie je podmienkou spiatočný cestovný lístok.
Zónový preukaz Inter Rail
Mládež do 26 rokov si môže kúpiť zľavnený zónový preukaz -- InterRail. Ten zahŕňa osem zón a na každej z nich sa zúčastňuje viacero železníc. Preukaz InterRail sa dá kúpiť na jednu zónu a platí 16 dní, na dve zóny platí 22 dní. Preukaz na všetky zóny platí jeden mesiac. Cestujúci môžu počas platnosti preukazu absolvovať ľubovoľný počet ciest v tej zóne, na ktorú si kúpili preukaz InterRail.

Ponuka Euro Domino
Mládež do 26 rokov môže využiť zákaznícku ponuku Euro Domino. Na jej základe dostane sieťový cestovný lístok do 2. triedy osobných vlakov, s ktorým môžu počas troch až osem zvolených dní v jednom mesiaci absolvovať ľubovoľný počet ciest v sieti tých železníc, ktoré ponuku Euro Domino akceptujú.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. máj 2024 02:47