StoryEditor

Na sieti

07.07.2006, 00:00

Správy, ktoré by ste si v novinách neprečítali...
Hitparáda Tip na www. medialne.sk

Bronzový tip: Megalomal Migaľ
(zaslal Chunkylover)
Črepiny, JOJ, pondelok 26.6.
"V pondelkových Črepinách v reportáži o výrobe Boeingu redaktor uviedol, že najväčšia výrobná hala má 4 000 štvorcových kilometrov. Zrejme zle prepočítal údaj 4 000 000 štvorcových metrov, čo sú však "iba" 4 štvorcové kilometre. Redaktorom JOJ-ky spomínaných 4 000 štvorcových kilometrov totiž predstavuje plochu viac ako 10-násobku rozlohy Bratislavy (367,59 štvorcového kilometra) a takú výrobnú halu si naozaj neviem predstaviť."
Strieborný tip: Milionárska nedostatočná z pravopisu (zaslal Romanesku)
Nevesta pre Milionára, Markíza, piatok 30.6.
"Titulky k histórii spoznávania sa Jana a Veroniky dali tvorcovia programu robiť pravdepodobne žiakovi 5. ročníka ZŠ, ktorý ešte nepozná rozdiel medzi základnými a radovými číslovkami. Inak si neviem vysvetliť, že v každom z deviatich titulkov bola chyba! Napríklad "9. týždňov dozadu" -- odhliadnuc od slova dozadu, ktoré je vhodné pri opisovaní pohybu, tá bodka za číslicou tam nemala čo hľadať. Úplná bomba bola "4. týždňov dozadu", čítaj: "štvrtých týždňov dozadu". Dokonca aj v titulku "pred týždňom" chýbal dĺžeň na y...".
Zlatý tip: Žltá aj pre Čambora (zaslal Metis)
Športové noviny, Markíza, pondelok 26.6.

"Moderátor Čambor v športových správach povedal, že ruský rozhodca udelil v zápase Portugalsko -- Holandsko 16 žltých kariet, z čoho boli 4 červené."

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
25. apríl 2024 18:34