StoryEditor

Knižnica

27.10.2006, 00:00
Autor:
redred

Henry Kissinger:
Krize
Academia
Držiteľ Nobelovej ceny za mier z roku 1993, diplomat a bývalý minister zahraničných vecí USA, Henry Kissinger, odkrýva v knihe, čo sa pri diplomatických krízach deje za scénou v tých najvyšších politických a diplomatických kruhoch. Diplomatické tlaky ilustruje na prepisoch svojich dosiaľ nepublikovaných telefónnych rozhovorov z obdobia šesťdňovej vojny a z posledných dní vojny vo Vietname.

Nicholas Reeves:
Starověký Egypt (Kronika veľkých objavov)
Academia
Príbeh o tom, ako bol staroveký Egypt odhalený svetu -- veľkolepý sled skvelých objavov a oslňujúcich pokladov. Bohato ilustrovaná kronika vyzdvihuje všetko významné a fascinujúce, čo sa od roku 1799, keď bola Napoleonovou expedíciou objavená Rossetská doska, do dnešných čias v egyptskej archeológii odohralo a predstavuje tak vynikajúci všeobecný prehľad o jednej výnimočnej civilizácii.

Jadwiga Staniszkis:
Postkomunizmus -- zrod hádanky
CDK
Jadwiga Staniszkis, profesorka sociológie na Varšavskej univerzite, sa už dlhé roky zaoberá teoretickými koncepciami prechodu na demokraciu v podmienkach postkomunistickej spoločnosti. Jej kniha sa zameriava na fenomén prechodu od komunizmu a predovšetkým na vznik takej formy spoločenského usporiadania, ktorý možno súhrnne zaradiť pod označenie postkomunizmus.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 18:31