StoryEditor

Investície súkromného kapitálu rastú

14.02.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Minulý rok bol v regióne strednej Európy pre súkromný kapitál výborný, vyplýva to z prieskumu spoločnosti Deloitte Central Europe. Za posledných šesť mesiacov zarobili fondy na vyšších oceňovaných násobkoch pri predajoch spoločností, čo by sa mohlo následne prejaviť v ich zvýšenom záujme o nové akvizície. Záujem o nové investície pritom dosahujú najvyššiu historickú úroveň.
"Očakávame, že investície súkromného kapitálu v strednej Európe ďalej budú rásť," povedal Garret Byrne, partner spoločnosti Deloitte, ktorá stojí na čele skupiny pre transakcie v oblasti fúzií a akvizícií v strednej Európe. "Vďaka úspechom pri získavaní nových investičných zdrojov v roku 2006 a príchodu nových fondov do strednej Európy by mala v regióne aktivita v oblasti súkromného kapitálu zosilnieť. Očakávania jasne naznačujú záujem o realizáciu nových investícií," dodal Byrne.
Podľa prieskumu záujem o nové investície sa posilnil a úverové zdroje dostupné pre investície súkromného kapitálu sa za posledné tri roky viac sprístupnili. Ponuka dlhodobého financovania v regióne sa teraz blíži k úrovni na vyspelých trhoch. Tiež prevažujúci záujem o popredné spoločnosti na trhu potvrdzuje trend smerujúci k väčším fondom a akvizíciám v strednej Európe. Z tohto dôvodu prieskum predpovedá viac transakcií vznikajúcich na základe výberových konaní. "Stredoeurópsky trh dozrieva, čo môžeme sledovať na zvyšujúcom sa počte manažérskych odkupovaní firiem a začiatku transakcií, keď sa verejne obchodovaná spoločnosť mení na súkromnú," dodal Byrne.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
22. máj 2024 20:35