StoryEditor

Porota vyberala z viac než 40 prihlásených podnikateľov

04.03.2007, 23:00

Do súťaže Podnikateľ roka 2006 SR sa mohol prihlásiť vlastník alebo manažér spoločnosti s minimálne dvadsaťpercentným vlastníckym podielom, ktorý zodpovedá za výkon svojej firmy a je aktívnym členom jej najvyššieho vedenia. Podmienkou tiež bolo, aby jeho firma existovala minimálne dva roky. Prihlásiť sa mohol podnikateľ sám, alebo tak mohli spraviť jeho rodinní príslušníci či kolegovia.
Víťaza zo 44 účastníkov vybrala päťčlenná porota. Tvorili ju predstavitelia podnikateľskej sféry i zástupca bratislavskej Ekonomickej univerzity. Jej predsedom bol Podnikateľ roku 2004 Českej republiky a člen poroty World Entrepreneur of the Year 2006 v Monaku Miroslav Řihák, ktorý je predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Anect.
Porota hodnotila podnikateľský duch a jeho osobnosť, dosiahnuté finančné výsledky, kvalitu podnikateľského zámeru i strategickú orientáciu firmy.
Titul Začínajúci podnikateľ roka je určený ľuďom, ktorí podnikajú menej ako päť rokov.
Jedným z hlavných zámerov podujatia je očistiť či zlepšiť renomé podnikateľov v spoločnosti. Prečo? "V prieskumoch, ktoré sme zadali medzi verejnosťou aj medzi podnikateľmi, sme sa dozvedeli nelichotivý záver -- verejnosť vníma podnikateľov skôr ako ,podnikavcov´. Naším cieľom je "rehabilitovať" podnikanie a slovo podnikateľ," uviedol pre HN marketingový riaditeľ spoločnosti Ernst & Young pre región strednej Európy Richard Singer.
Súťaž vyhlasuje poradenská spoločnosť Ernst & Young. Na Slovensku bol spoluorganizátorom jej prvého kola týždenník Trend, hlavným partnerom spoločnosť Amslico AIG Life a partnerom spoločnosť Abra Software.
Viac informácií o víťazovi, finalistoch, súťaži, porote a kritériách hodnotenia je k dispozícii na www.podnikatelroka.sk.

Do finále súťaže postúpili okrem víťaza títo podnikatelia:
Tomislav Jurik, Unipharma Prievidza -- 1. slovenská lekárnická akciová spoločnosť
Klaudia Valušková, AUTO Valušek
Tibor Mačuga, Chemkostav
Anton Barboráš, Investex Group
Marián Kapusta, Plechprofil
Peter Havlovič, Imos -- Asek
Miroslav Kunsch, Ipesoft

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 10:10