StoryEditor

Editorial

04.05.2004, 00:00

Choroba, ktorá nebolí ani ju nevidíme a predsa je nebezpečným spoločníkom. Keď však zasadí svoj rozhodujúci úder, môže byť neskoro. Je to hypertenzia -- vysoký krvný tlak. Preto sa usilujme byť šťastní, vyhýbajme sa stresu. Dobré emócie -- úsmev, radosť a pohoda znižujú krvný tlak, naopak, tie zlé - strach, hnev, stres a nepokoj ho zvyšujú. Je to choroba tretieho tisícročia.
Všimli ste si, ako nás od rána do večera "obťažuje" hluk? Napriek tomu, že sluch a vzájomná komunikácia nás spája, niekedy máme pocit, že ticha akosi ubúda. Možno už ani neplatí, že "ticho lieči". V autobuse či električke okrem hrkotania dopravného prostriedku počujeme z volkmenu vedľa stojaceho mladíka metalovú hudbu, z druhej strany tvrdý rock. Paľbu decibelov počujeme aj na ulici z okoloidúcich áut. Ale na druhej strane sú zvuky, ktoré liečia. Ten, kto si spieva, aj keď falošne, je zdravší a vyrovnanejší, posilňuje si imunitný systém.
Nohy nás nosia celý deň. Venujeme im však dostatočnú pozornosť? Nezabúdajme, že starostlivosť o telo začína od nôh. Teraz, keď vykuklo slnko, vymeníme uzavreté topánky za ľahké sandáliky a tak sa oveľa viac venujme aj našim nohám. Zaslúžia si to.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 00:22