StoryEditor

Necitíme sa ohodnotení

13.12.2006, 23:00

Najdôležitejšími motivačnými faktormi pre zamestnancov sú dobré vzťahy s kolegami, dobrý plat, spravodlivé hodnotenie práce a možnosť získať ďalšie mimoriadne odmeny. Vyplýva to z výsledkov kvantitatívneho prieskumu o motivácii zamestnancov iniciovaného spoločnosťou Accor Services Slovakia. Prieskum na reprezentatívnej vzorke ekonomicky aktívnej populácie Slovenska uskutočnila agentúra ACRC. Zúčastnilo sa na ňom 606 respondentov.
Získať a udržať si zamestnancov v náročnom konkurenčnom prostredí patrí medzi hlavné priority organizácií. Motivácia významným spôsobom ovplyvňuje spokojnosť zamestnancov, a tým aj ich pracovnú výkonnosť.
Vyše 71 percent Slovákov v rámci prieskumu uviedlo, že sú pre nich veľmi dôležité dobré vzťahy na pracovisku, dobrý plat a spravodlivé ohodnotenie práce. Zhruba 60 percent opýtaných uviedlo, že ich v práci motivujú aj dobré vzťahy s nadriadenými. Na viac než polovicu opýtaných majú významný dosah na motiváciu v práci aj mimoriadne odmeny a príjemné pracovné prostredie.
Prieskum ďalej odhalil, do akej miery sú zamestnanci pri svojej práci spokojní s dôležitými motivačnými faktormi. Najväčšia disproporcia z pozorovania dôležitosti a spokojnosti zamestnancov sa spája s odmeňovaním a hodnotením. Zamestnanci sú najmenej spokojní so spravodlivým ohodnotením svojej práce, platom a poskytovaním mimoriadnych odmien.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
27. apríl 2024 02:11