StoryEditor

Odstávajú vám uši? Žiadny problém!

04.10.2005, 00:00
Autor:
(mv)(mv)

1. Myslíte si, že estetické zákroky na plastickej chirurgii sú súčasťou kvality života, alebo sú len spoločenskou výsadou celebrít, umelcov a manažérov, ktorí si potrebujú udržiavať aj určitý vonkajší imidž?

2. Ak náhodou nie ste celkom spokojná s niektorou časťou tváre alebo tela, boli by ste ochotná podstúpiť estetický zákrok?

Alena Deščíková
Managing Director
Panmedia Western, s. r. o.

1. V prvom rade si myslím, že akékoľvek zákroky plastickej chirurgie sú intímnou osobnou vecou každého a ich absolvovanie nepovažujem za vhodné verejne publikovať. Estetická dokonalosť je virtuálna kategória, ktorá sa vyvinula do obrovského biznisu, ťažiaceho z "primárnych" ľudských nedostatkov a súdiac podľa "existujúcich výtvorov" svoje maximálne hranice ešte stále nedosiahla.

2. Ak by som aj bola nespokojná s niektorou časťou svojho tela, v závislosti od vážnosti nedostatku by som zvážila estetickú nápravu, ale určite by som neorganizovala priamy prenos z chirurgického prostredia.

Zuzana Krenyitzká
Managing Director
AMI Communications Slovakia, spol. s r. o.

1. Plastická chirurgia je medicínskym odvetvím, ktoré často pomôže človeku zlepšiť kvalitu života a hlavne priniesť potrebné sebavedomie, ktoré mu pomáha presadiť sa. Plastickú chirurgiu nepovažujem za spoločenskú výsadu celebrít. Myslím si, že je dokonca určitou povinnosťou ľudí, ktorí reprezentujú na verejnosti a objavujú sa na obrazovke, vyzerať dobre. Veď všetci sa radi pozeráme na príjemné zjavy. Niekedy však môže práve určitá nedokonalosť prinášať človeku tú neopakovateľnú charizmu a odlišnosť, bez ktorej si ho ani nevieme predstaviť. Viete si predstaviť Barbru Streisandovú bez jej nosa? Preto treba dobre zvážiť, kedy a či vôbec zákrok podstúpiť. Aj tu určite platí zásada -- všetko s mierou. Plastická chirurgia je veľkým zázrakom aj pre ľudí, ktorí majú určité vrodené chyby alebo prekonali úraz, autonehodu či inú nehodu, ktorá ich natrvalo poznačila. Prečo teda nepodstúpiť zákrok, ktorý človeku vráti zdravé sebavedomie?

2. Ak by som pociťovala svoj nedostatok ako spoločenský hendikep alebo by mi spôsoboval problémy pri komunikácii a znižoval sebavedomie, určite by som estetický zákrok podstúpila. Myslím si však, že kvalita života je v niečom úplne inom. Mnohým ľuďom, žiaľ, nepomôžu ani štyri plastické operácie...

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 07:35