Sú aj v oblasti hotelierstva a gastronómie zamestnávaní takzvaní dohodári?
Áno, sú, aj keď ich počet výrazne klesá. Pre hotelové služby a gastronómiu je typické, že dopyt po týchto službách je často nevyspytateľný, respektíve nie je možné vopred plánovať, aké kapacity predáte a koľko personálu na zabezpečenie týchto služieb budete potrebovať. Často ide o nárazovú prácu. Z dôvodu flexibility zabezpečenia takejto nárazovej práce boli a sú často v hoteloch a reštauráciách využívaní dohodári.
Je pre zamestnávateľov výhodnejšie zamestnávať osoby na pracovný pomer alebo ponúkať prácu dohodárom? Ak je výhodnejšie zamestnávať ľudí na dohodu, tak z akého dôvodu?
Hlavnou príčinou je predovšetkým flexibilné zabezpečenie pracovníkov, čo vychádza, jednoducho povedané, z požiadavky našich zákazníkov. V minulosti mali zamestnávatelia pri dohodároch aj určitú výhodu z hľadiska nižších nákladov na zabezpečenie takejto práce. V súčasnosti sa však tieto rozdiely zotreli viacerými administratívnymi a zákonnými zmenami....
Zostáva vám 85% na dočítanie.