StoryEditor

Manažéri v pohybe

30.03.2006, 00:00

Začiatkom marca došlo k zásadnej zmene na pozícii country manažéra GE Money pre Českú republiku a Slovensko a generálneho riaditeľa GE Money Bank. Gerarda Ryana v oboch týchto funkciách nahradil Pieter van Groos (45), ktorý doteraz pôsobil ako generálny riaditeľ GE Money Bank v Rakúsku. Gerard Ryan postúpil na pozíciu finančného riaditeľa tureckej Garanti Bank.
Pieter van Groos bude zodpovedať za všetky spoločnosti pôsobiace Česku a na Slovensku, teda za GE Money Bank, GE Money Multiservis a GE Money Auto. Do koncernu GE v roku 1998, keď sa stal zamestnancom GE Plastics. Začal pracovať ako riaditeľ pre Business Development (rozširovanie podnikateľských aktivít). V roku 2004 ho vymenovali za generálneho riaditeľa GE Money Bank v Rakúsku, kde spoločnosť úspešne reštrukturalizoval a priviedol k zisku. Pieter van Groos je Holanďan, narodil sa však v britskom Altrinchame. Má akademický titul z práva a magisterský titul z ekonomických vied z holandskej Erasmus University. Medzi jeho hoby patrí cestovanie, kultúra, hudba a šport -- okrem iných aj jachting a potápanie.
Gerard Ryan bol na čele skupiny GE Money v Českej republike a na Slovensku a vo funkcii generálneho riaditeľa GE Money Bank od roku 2002. Pod jeho vedením skupina viac než zdvojnásobila zisk a dostala rad ocenení za svoje inovatívne produkty. V roku 2003 získala GE Money Bank ocenenie Najlepší zamestnávateľ roka a nedávno sa umiestnila na prvom mieste medzi českými bankami podľa TRIM Indexu (index hodnotiaci spokojnosť bankových klientov). Jeho novým pôsobiskom je turecká Garanti Bank, kde bude zastávať pozíciu finančného riaditeľa. Garanti Bank je treťou najväčšou tureckou bankou. GE v nej vlani kúpila 25,5-percentný podiel za 1,8 miliardy dolárov. Garanti Bank tak patrí medzi kľúčové investície GE Money, jednej zo šiestich divízií najobdivovanejšej firmy sveta -- General Electric.

Peter Cesnak (45) nastúpil na pozíciu riaditeľa pre Private Banking ČSOB. Od roku 2000 sa podieľal (ako CEO pre východnú Európu) na rozvoji projektu internetového portálu rakúskej spoločnosti OneTwo Internet Handels a na Slovensku spoluzakladal a riadil jej dcérske spoločnosti (OneTwoSold. a Soravia Online). Predtým pôsobil ako konzultant pre poradenskú firmu The Boston Consulting Group vo Viedni, Mníchove a Londýne. Do súčasnej pozície sa vypracoval vzdelávaním v rôznych oblastiach technického (STU Bratislava, odbor elektroinžinier) a ekonomického smeru so zameraním na strategický manažment a marketing (University of Texas -- MBA v ekonomike a podnikovom manažmente a rôzne kurzy na Open Business School London).

Nový manažér Windows Embedded pre oblasť EMEA pochádza zo Slovenska

Bratislava 28. marca 2006. -- Európske vedenie spoločnosti Microsoft posilnil Michal Šaštinský, doterajší ISV manažér pre Českú a Slovenskú republiku.

Michal Šaštinský, ktorý doposiaľ riadil spoluprácu s nezávislými dodávateľmi softvéru na českom a slovenskom trhu, sa presunul na vedúcu pozíciu v rámci európskeho zastúpenia spoločnosti Microsoft. Jeho pracovná náplň zahŕňa spoluprácu s dodávateľmi riešení založených na platforme Windows Embedded v rôznych odvetviach na území bývalého Východného bloku, Grécka a Turecka.

"Tejto pozície v rámci spoločnosti Microsoft si veľmi vážim, predstavuje pre mňa obrovskú výzvu vo veľmi dynamickom odvetví, do ktorého Windows Embedded patrí," povedal Michal Šaštinský. "Región východnej Európy, Ruska, Grécka a Turecka je pre Microsoft strategický vzhľadom k veľkosti priemyslového, obchodného a intelektuálneho potenciálu a počtu veľkých spoločností, vrátane automobiliek, ktoré tu presúvajú výrobu i vývoj nových produktov."

Cieľom Michala Šaštinského je podporovať rozvoj využívania operačného systému Windows Embedded prostredníctvom nezávislých dodávateľov softvéru a výrobcov zariadení pre priemyslové aplikácie, tenkých klientov a tiež domácu elektroniku. V tejto oblasti sa systém Windows Embedded presadzuje ako jadro digitálnych set-top-boxov a ďalších zariadení spojených s modernou zábavou.

Michal Šaštinský pracuje na rôznych pozíciách v spoločnosti Microsoft od roku 1999. Predtým úspešne pôsobil v spoločnostiach Shell Slovakia a Scala Slovakia. Odborné vzdelania získal na Fakulte makroekonómie Ekonomickej univerzity v Bratislave, kde promoval v roku 1998. Svoje vzdelanie ďalej rozširuje štúdiom MBA. Keď nepracuje, venuje sa športu, cestovaniu, architektúre a kvalitnej literatúre.

V prípade záujmu o ďalšie informácie, prosím, kontaktujte:

Jiří Grund

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
25. apríl 2024 06:37