StoryEditor

Bez masky.... so Sajfom

18.01.2007, 23:00

Čo považujete za najvýznamnejší kultúrny počin ostatného obdobia?
-- Potešil som sa, že Zlatý glóbus za najlepší herecký výkon v kategórii komédia získal britský komik Sasha Baron Cohen, ktorého sledujem už dlhší čas a štýl jeho humoru mi skrátka vyhovuje. Inak, videl som nedávno na Malej scéne hru s názvom Valčík náhody a vrele odporúčam.

Správa, ktorá vami otriasla?
-- Nebola to ani tak správa ako pohľad na amatérske video z popravy Saddáma Husajna. Nepochybne srdcia mnohých zaplesali a nielen tých v Oválnej pracovni Bieleho domu (kde to určite sledovali on-line). Ostal som ako obarený. Videl som človeka, ktorý bol dlhé roky stelesnením toho najväčšieho zla, videl som však, ako sa bojí a má obrovský strach. To ma vydesilo.

Pri ktorej kultúrnej alebo spoločenskej téme by ste si najradšej nasadili masku?
-- Akú masku? Takú usmievavú klaunovskú? Alebo vážnu? Alebo takú, čo hovorí: "Ja tu nie som. Mňa sa to netýka..."? V rozhovoroch sa zvyčajne nebránim žiadnej téme. Ani kultúrnej, ani spoločenskej.

Ktorú televíznu stanicu zapínate, keď vypínate?
-- Pravdupovediac len ťažko pred televíziou vypínam. Je to ako keď počúvam rádio. Som ako na ihličkách a sústredím sa. Nasávam. Pri tom sa nedá oddýchnuť. Akoby som bol stále v práci.

Existuje zábavná televízna relácia, ktorá vás naozaj rozosmeje?
-- Určite existuje, len si nespomínam, kedy ma nejaká na Slovensku rozosmiala. Nie preto, že by sa na Slovensku nevytvárala kvalitná televízna zábava, len som asi nemal to šťastie. Som však ochotný sa smiať! Niekedy to robím len tak potichu sám pre seba.

Kniha, ktorá vás ovplyvnila?
-- Spomínam si, že som asi v treťom ročníku na strednej škole čítal Hermana Hesseho, viacero jeho knižiek v takom súbornom vydaní. Viem, že som miloval tie príbehy. Boli veľmi poučné. Ale prvá kniha, ktorá ma vážne oslovila, boli Lovci mamutov. To ešte, pochopiteľne, pred čítaním Hesseho. Naposledy som čítal Tracyho tiger, knižka od Williama Saroyana. Krátke a úžasné.

Kto je váš najnesympatickejší filmový hrdina?
-- David Hasselhof z Pobrežnej hliadky (je príliš správny). Zubatá z Perinbaby (tej som sa ako dieťa bál). Calvera (z filmu Sedem statočných).

Aká hudba by vám nikdy neprekážala?
-- Hlavne dobrá, a to je u mňa veľmi široký pojem. Teraz mi, napríklad, v aute hrá best of cédečko amerického country speváka Johnnyho Casha, pred týždňom som počúval nový album Jay-Zho, ešte pred Vianocami som si kúpil soundtrack k filmu Umučenie Krista a napálil som si od otca Stravinského. Skvelá hudba.

V ktorej kaviarni najradšej trávite čas?
-- Netrávim v kaviarni skoro žiaden čas. Nie som veľmi ten typ. Rád si dám dobrú kávičku, ale nesedím nad ňou pol dňa. Zdá sa mi to ako zbytočný luxus. Káva sa užíva predsa na povzbudenie do práce, nie?

Je miesto na Zemi, ktoré by ste nazvali rajom?
-- Existuje a vôbec nie je ďaleko. Je to doma v spálni. Je tam veľká posteľ a výborne sa na nej okrem iného aj spí. Ale chcel by som raz ísť tam, kde je biely piesok a osamelé palmy. Tam, kde som bol, boli síce osamelé palmy, ale žltý piesok. Trošku to prekážalo.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
25. apríl 2024 15:34