Pre Curaprox Slovensko a ponožky Šampiónky pre slovenských olympionikovArchív Puojd
StoryEditor

Chcete zaplatiť dizajnérov svojich výrobkov? Môžete už žiadať o kreatívne vouchere

31.08.2018, 10:29
Autor:
kokkok
Malí a strední podnikatelia môžu požiadať o kreatívny voucher na služby dizajnérov. Záujemcovia o podporu z národného projektu Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry sa môžu registrovať elektronicky prostredníctvom stránky www.vytvor.me.

Vouchere, ktoré pokryjú 50 percent nákladov na služby dizajnérov, môžu podnikatelia využiť do 31. januára 2019.

„Dobrý dizajn je hodnota, ktorá predáva, no za nevyhnutnosť ho považuje zatiaľ málo slovenských podnikov. Kreatívne vouchere to môžu zmeniť. Dizajnéri majú teraz príležitosť ukázať, ako zásadne vedia podnikateľom pomôcť,“ vraví Stanislav Jurikovič zo SIEA.

Na prvú výzvu pôjde 500-tisíc eur, minimálna hodnota vouchera je tisíc eur a maximálna 5-tisíc eur.

Aký je postup

1. Registrovať sa môžete len počas pracovných dní  a v čase od 12. do 20. hodiny. Pri elektronickej registrácii vyplníte formulár, do ktorého uvedie aj názov víťazného dodávateľa, ktorý predložil najnižšiu cenovú ponuku. Dodávatelia služieb, ktoré sú predmetom kreatívnych voucherov, musia podnikať v príslušnom odvetví minimálne rok. Ak sa chcú do projektu zapojiť, môžu požiadať o zápis do zoznamu oprávnených realizátorov. Aktuálne je zverejnených približne 75 profilov realizátorov, viac ako sto ďalších už požiadalo o registráciu.

2. Podľa toho, či sa nový dizajn týka priamo produktov a služieb, ktoré ponúkate zákazníkom, alebo vašej firemnej identity, si vyberiete jeden z dvoch formulárov k vypracovaniu zadania pre zhotovenie cenovej ponuky.

3. Od momentu zaregistrovania sú pre vás v systéme rezervované prostriedky na váš voucher. Ak teda získate voucher, zaplatíte celú zákazku a po predložení kompletnej dokumentácie vám SIEA voucher spätne preplatí.

Otvorená už bola registrácia žiadostí o vouchere na služby architektov s maximálnou hodnotou vouchera 10-tisíc eur.

Na jeseň plánuje SIEA vyhlásiť aj výzvy na vouchere v odvetviach programovanie a tiež reklama a marketing. Rovnako ako pri dizajne, aj v týchto odvetviach bude maximálna hodnota vouchera 5-tisíc eur.

Kreatívne vouchere sú určené pre mikro, malé a stredné podniky, ktoré majú záujem inovovať a využiť pritom služby z vybraných oblastí kreatívneho priemyslu.

Nová forma európskej pomoci je súčasťou národného projektu SIEA „Podpora rozvoja kreatívneho priemyslu na Slovensku“. V rámci projektu, ktorý je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom Operačného programu Výskum a inovácie, budú v nasledujúcich rokoch vydané vouchere v hodnote 7,5 milióna eur pre minimálne 1 500 podnikov.

01 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Štát sa chystá spustiť novú výzvu Obnov dom mini. Oproti tej predošlej prídu dve významné zmeny (+ tabuľka) 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 03 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite 04 - Modified: 2024-04-10 09:03:57 - Feat.: - Title: Minulosť a budúcnosť ľanu a konopy: Látky, ktoré nevyšli z módy od praveku 05 - Modified: 2024-04-08 09:37:29 - Feat.: - Title: Záchranné zložky môžu v rámci výzvy čerpať desiatky miliónov eur na techniku, ohlásil Raši
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
18. apríl 2024 13:01