StoryEditor

Prepravu tovarov u nás ovládol rakúsky koncern

04.03.2007, 23:00

Jeden z najväčších rakúskych logistických koncernov Gebruder Weiss v týchto dňoch dokončil fúziu s dvoma najvýznamnejšími špedičnými firmami na Slovensku. Kým prvú, M&G Spedition, kúpil už pred rokom, fúzia s druhou, M&G Expres Spedition, prebehla teraz prvého marca. Značka M&G Expres Spedition sa bude vo vnútroštátnej distribúcii tovaru používať aj naďalej ako doteraz. Firma Gebruder Weiss sa takto rozhodla z jednoduchého dôvodu - priťahuje ju úspešný vývoj slovenskej ekonomiky z posledných rokov a taktiež výborné výsledky slovenskej pobočky Gebruder Weiss na Slovensku za rok 2006.
Rakúsky koncern, ktorý je významnou konkurenciou najvýznamnejším prepravným spoločnostiam na Starom kontinente, sa tak v regióne strednej Európy dostane medzi úplnú špičku. Z pôvodných sto teraz narastie počet jeho pracovníkov na Slovensku na 300. Od minulého týždňa už sfúzované firmy pracujú na jednotnom štandardnom softvéri dodávania zásielok, čo celý systém zrýchli a zjednoduší.
Od minulého leta Gebruder Weiss plne využíva vnútroštátny prepravný systém M&G Expresu. Ten dodáva zásielky po celej republike do 24 hodín. Zákazníci môžu pritom objednať prepravu cez internet a rovnako ju môžu aj elektronicky sledovať. Ak si informácie o zásielke ešte nenájdu na internete, k dispozícii im je 24-hofinový informačný systém na nonstop linke. Terminály sú rovnomerne rozostavené po území SR, čo umožňuje úzky kontakt medzi špedíciou a zákazníkmi v regiónoch. Všetky vnútroštátne zásielky majú čiarový kód, ich pohyb je teda neustále pod kontrolou. M&G Expres poskytuje presne taký istý štandard a rozsah vnútroštátnych služieb ako Gebrüder Weiss v Európe.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 04:46