V zahraničí sú reštaurácie, kde môžete platiť za jedlo podľa počtu sledovateľov na sociálnej sieti. Ak vás sleduje viac ako stotisíc ľudí, jedlo máte zadarmo.TASR
StoryEditor

Do reštaurácie môžete ísť aj bez peňazí

04.12.2018, 13:58
Slováci už v jedálni či reštaurácii nepotrebujú peňaženku ani platobnú kartu. Postačí im mobil. Spoločnosť Edenred prináša v spolupráci s Mastercard možnosť platby cez Google Pay.

Novinky v gastre 
Spoločnosť Edenred ponúka inováciu v podobe platby mobilom cez aplikáciu Google Pay. Môžete zabudnúť na papierové stravné lístky či plastovú stravovaciu kartu. Vďaka aplikácii si vystačíte len so svojím smartfónom a to platí už od 3. septembra. „Od spustenia prebehlo viac ako 20.000 transakcií cez Google Pay,“ ozrejmuje Jana Caltíková, marketingová manažérka spoločnosti Edenred Slovakia.  

Výhody aplikácie 
Platba pomocou telefónu je veľmi jednoduchá, rýchla a bezpečná. Služba funguje na princípe virtuálneho čísla karty, ktoré je šifrované a navyše nie je uložené v mobilnom zariadení. Táto možnosť je teraz dostupná pre bezkontaktné stravovacie karty Ticket Restaurant. „Vieme, že dve tretiny Slovákov používajú svoje stravovacie karty viac než dvakrát týždenne, preto by mala byť platba bola čo najrýchlejšia a najjednoduchšia. Stravovacou kartou Ticket Restaurant v mobilnom telefóne môžete platiť na všetkých bežných bezkontaktných platobných termináloch, ktoré akceptujú karty Mastercard,“ komentuje Michal Čarný, riaditeľ Business Development spoločnosti Mastercard pre Slovensko, Českú republiku a Rakúsko. 

Prehľad transakcií
K tomu, aby ste si mohli stravovaciu kartu Ticket Restaurant stiahnuť do mobilnej aplikácie Google Pay, musíte mať systém Android 5.0 Lollipop s funkciou NFC. Nainštalovanie tohto produktu je bezplatné. „Po novom sa dá platiť priložením mobilného zariadenia k POS terminálu. Platba pritom nie je podmienená prístupom na internet počas priebehu samotnej transakcie,” vysvetľuje J. Caltíková. Po každej platbe sa v telefóne zobrazí oznámenie s podrobnosťami o vykonanej transakcii.

01 - Modified: 2024-04-18 09:00:00 - Feat.: - Title: Instagramový trend Cash Catch dorazil aj k nám. Kde na Slovensku môžeš nájsť ukryté peniaze? 02 - Modified: 2024-04-14 05:30:00 - Feat.: - Title: Chcete zarábať na sledovaní sociálnych sietí? TikTok to možno čoskoro umožní 03 - Modified: 2024-04-14 20:37:28 - Feat.: - Title: Slováci sa pustili do investícií smelšie. V tomto držíme peniaze 04 - Modified: 2024-04-08 07:47:30 - Feat.: - Title: Žena vyhrala v lotérii 1,3 milióna, okamžite sa rozviedla s manželom. Ten to zistil a daj ju na súd, pripravil ju o celú sumu 05 - Modified: 2024-04-05 08:00:00 - Feat.: - Title: Tento štát zistil, že má na účte 1,8 miliardy navyše. Nikto nevie, odkiaľ sa vzali ani čo s nimi robiť
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 01:17