StoryEditor

Školíme ľudí pre Britov

02.10.2006, 00:00

Trenčianska firma BOST SK počas leta vyškolila prvú skupinu pracovníkov pre anglickú spoločnosť 600 Lathes. Tá je svetoznámym výrobcom CNC sústruhov predávaných pod značkami Colchester a Harrison. Slovenských strojárov oslovil britský partner. Chcel, aby využili skúsenosti a firemné školiace možnosti a vyslali odborníkov do jeho závodu v Británii.
Odborníci vyškolení v Trenčíne sa budú počas štyroch mesiacov podieľať na montáži najmodernejších strojných zariadení priamo v anglickej továrni. "Po návrate to využijeme pri poskytovaní servisných služieb a školení obsluhy," uviedol riaditeľ divízie Stroje spoločnosti BOST Igor Potočný. Tento projekt je len začiatkom spolupráce s medzinárodným partnerom. "Naším cieľom je školiť obsluhu vyspelých výrobných zariadení z celej Európy," vyhlásil generálny riaditeľ spoločnosti Vladimír Bielik. "Aj preto sme v lete otvorili nové školiace stredisko vybavené špičkovou technológiou."
Firma 600 Lathes patrí do skupiny 600 Group Ltd., s ktorou BOST spolupracuje od roku 1996. Trenčianska spoločnosť na Slovensku predáva výrobné zariadenia a stroje, ktoré produkujú firmy združené v skupine.
BOST SK je slovenský podnikom s orientáciou na strojárstvo. Dodáva kovoobrábacie stroje, príslušenstvo a súvisiace služby.
TASR

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 00:06