StoryEditor

Podnikateľ, ktorý vyčnieva

04.03.2007, 23:00

Priam za ideálnu osobnosť, príkladné výsledky i strategickú orientáciu firmy. Podnikateľ vyčnievajúci z radu. Zhruba takto zhodnotila kvality prvého víťaza súťaže Podnikateľ roka SR odborná porota. Kto sa skrýva pod takouto výnimočnou charakteristikou? Technický riaditeľ a spolumajiteľ spoločnosti Eset Miroslav Trnka.
Trnka je okrem vedenia spoločnosti Eset predsedom Slovenského antivírusového centra a Slovenskej asociácie pre informačnú bezpečnosť a významne sa angažuje aj v medzinárodných organizáciách zameraných na počítačovú bezpečnosť.
Súťaž Podnikateľ roka organizuje spoločnosť Ernst & Young. Na Slovensku ju vlani vyhlásila prvýkrát. Okrem našej krajiny súťaž minulý rok štartovala aj na Ukrajine, v Rakúsku a Číne. Spolu sa uskutočňuje v štyridsiatich krajinách po celom svete.

Nájsť úspešných ľudí
"Táto súťaž nie je len o číslach, ktoré by sa dali sčítať v tabuľke, ale hlavne o zaujímavých a úspešných ľudských príbehoch. Príbeh Miroslava Trnku tieto kritériá jednoznačne spĺňa a porotu zaujal natoľko, že sa rozhodla udeliť mu prvý slovenský titul Podnikateľ roka. Z nenápadnej idey vznikol unikátny produkt, ktorý bol odrazovým mostíkom pre vznik významnej a rešpektovanej spoločnosti známej v desiatkach krajín sveta," uviedol predseda poroty Miroslav Řihák.
Ambíciou súťaže je podľa Richarda Singera, marketingového riaditeľa spoločnosti Ernst & Young pre región strednej Európy, nájsť úspešných podnikateľov a podnikateľky, ktorí sú hrdí na to, čo dosiahli, neúnavní v túžbe po ďalšom zdokonaľovaní a rozvoji.
Okrem hlavnej ceny Podnikateľ roka porota udelila aj titul Začínajúci podnikateľ roka. Patrí riaditeľovi a spolumajiteľovi firmy Ace Enterprise Slovakia Alexandrovi Cimbaľákovi. Špeciálne ocenenie poroty získala Klaudia Valušková zo spoločnosti Auto Valušek.

Dvadsaťročná história
Súťaž Podnikateľ roka si vlani pripomenula dvadsiate výročie existencie. Svoju históriu začala písať v roku 1986 v USA. Má národné i celosvetové kolo. Všetci národní víťazi postupujú do boja o titul World Enterprenuer of the Year.
Najbližšie celosvetové finále sa bude konať v Monte Carle v júni. Slovensko na ňom bude reprezentovať prvý držiteľ titulu. Podnikateľ roka 2006 -- technický riaditeľ a spolumajiteľ spoločnosti Eset Miroslav Trnka.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
27. apríl 2024 02:18