StoryEditor

Súdne rady z celej Európy sa stretnú v Bratislave

13.04.2019, 00:00
Autor:
jmejme
Zhromaždenie organizuje slovenská Súdna rada.

Bratislava privíta zástupcov Súdnych rád z celej Európskej únie. Stretnutie sa bude konať v dňoch 5. až 7. júna. Na valnom zhromaždení sa zúčastnia vrcholní predstavitelia justície z jednotlivých členských štátov EÚ. Na svojich stránkach to uviedla Súdna rada.

Konferencia odborníkov

Kancelária Súdnej rady Slovenskej republiky začala s prípravami na toto významné medzinárodné justičné podujatie už minulý rok. Okrem predstaviteľov súdnych rád sa stretnutia zúčastnia zástupcovia súdnych správ a ministerstiev spravodlivosti. Na valnom zhromaždení sa zúčastnia aj zástupcovia Európskej komisie, Európskeho parlamentu, Európskej rady advokátov a právnických spoločností.

„Našou úlohou bude vytvoriť tomuto významnému medzinárodnému zhromaždeniu čo najlepšie materiálno – technické podmienky a prezentovať našu súdnu radu ako inštitúciu, ktorá má v slovenskom právnom štáte nezastupiteľnú úlohu,“ uviedla predsedníčka Súdnej rady Lenka Praženková.

Správa o nezávislosti sudcov
Na valnom zhromaždení budú prezentované aj výsledky prieskumu Európskej siete súdnych rád o nezávislosti sudcov. Ten bol iniciovaný v rámci nosného projektu Nezávislosť, zodpovednosť a kvalita justície. Máme tak možnosť získať ucelený pohľad našich sudcov na výkon ich práce. Cieľom je zistiť ako vnímajú súdnictvo samotní sudcovia. Výsledky tohto prieskumu sa budú prezentovať práve na valnom zhromaždení súdnych rád v Bratislave.

Valné zhromaždenie Európskej siete súdnych rád sa uskutoční v novej atmosfére. Bude sa konať po tohtoročných voľbách do európskych inštitúcií. Jeho cieľom bude príprava Bratislavského manifestu. Od neho si súdne rady sľubujú zvýrazniť dôležitosť tejto inštitúcie pri ochrane právneho štátu v Európe.

01 - Modified: 2024-04-15 07:36:27 - Feat.: - Title: Viacerí členovia Súdnej rady navrhujú odvolanie Mazáka z funkcie jej predsedu 02 - Modified: 2024-04-08 13:47:01 - Feat.: - Title: Fico vyzval Šikutu a Mazáka, aby podali disciplinárny návrh na Klimenta a Štifta 03 - Modified: 2024-04-05 07:34:20 - Feat.: - Title: Sudcovia sa zastali kolegov, ktorých kritizoval Fico. Hovoria o nátlaku a žiadajú ospravedlnenie 04 - Modified: 2024-04-04 14:15:05 - Feat.: - Title: Šéf Najvyššieho súdu odsúdil výroky Fica: Je to neprípustné a mimoriadne nebezpečné 05 - Modified: 2024-02-26 17:50:22 - Feat.: - Title: Ohrozí krehkú Mazákovu podporu? Koalícia pretláča do súdnej rady nové meno
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
16. apríl 2024 14:39