StoryEditor

Študenti, píšte eseje a projekty

22.03.2006, 23:00

Nadácia Penta vyhlásila súťaž esejí pod názvom Vízia 2020, určenú študentom denného štúdia a interným doktorandom všetkých vysokých škôl a univerzít na Slovensku a v Českej republike. V poradí v treťom ročníku sa bude súťažiť na tri témy:
1. Odvetvie 2020, alebo -- aké odvetvie hospodárstva alebo produkt bude patriť k najrýchlejšie rastúcim a úspešným? Aké faktory budú vplývať na jeho úspech?
2. Zábava 2020 -- ako bude vyzerať svet zábavného priemyslu a médií? Aké faktory budú vplývať na vývoj týchto oblastí? Akým spôsobom sa bude zábava šíriť a čo bude hitom zábavného priemyslu v roku 2020?
3. Motivácia 2020 -- ako zostaviť a správne motivovať úspešný a efektívny pracovný tím? Aké faktory budú v roku 2020 vplývať na spokojnosť a motiváciu zamestnanca?
Víťazov v jednotlivých témach určí komisia pod vedením Ivana Klinca z Prognostického ústavu SAV a za 1. miesto získajú 35-tisíc korún, za druhé 20-tisíc a za 3. miesto 10-tisíc korún.
Nadácia zároveň vyhlásila špeciálnu cenu na tému Sociálny systém 2020, pričom sa ocení iba jedna najlepšia esej odmenou 40-tisíc korún.
Posledný termín na odovzdanie esejí na všetky témy je 20. apríla, výberová komisia vyhlási výsledky najneskôr 31. mája.
Súčasťou projektu U4IS -- Univerzity pre informačnú spoločnosť je súťaž študentovi a doktorantov vysokých škôl. Úlohou študentov je vypracovať odbornú prácu na tému Optimalizácia procesov v organizácii s využitím IT -- efektívna cesta k zvyšovaniu výkonnosti organizácie v súkromnom sektore i vo verejnej správe. Práce treba odovzdať do 15. septembra, pričom výsledky sa vyhlásia a ocenia 19. októbra na 5. ročníku konferencie i2s -- Informatizácia slovenskej spoločnosti. Víťaz má možnosť získať odmenu 100-tisíc korún, druhé a tretie miesto budú odmenené 50- a 25-tisíc korunami. Organizátorom súťaže je spoločnosť Datalan. Cieľom projektu U4IS je praktické prepojenie komerčnej a akademickej sféry a motivácia študentov pri využívaní infokomunikačných technológií.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
27. apríl 2024 02:14