06.05.2020, 14:56

Čo musí biznis splniť, aby otvoril? Toto sú nariadenia štátu

  • Vydezinfikované stoly, podlahy, madlá, povinné rúška či rukavice.
  • Taxíky s povinnou dezinfekciou a prepážkou vo vnútri.
  • Manipulácia s tou istou knihou len raz za 24 hodín.
  • Zákaz používať fúkacie sušiče na ruky.
  • Biznis a verejné prevádzky majú tvrdú reguláciu pre pohyb akýchkoľvek osôb.

Čo musí biznis splniť, aby otvoril? Toto sú nariadenia štátu
Zdroj: TopSpeed.sk

Pre zákazníkov ako aj zamestnancov vo všetkých sprístupnených prevádzkach sa musí zabezpečiť dodržiavanie prísnych hygienických opatrení. Vyplývajú zo súčasnej rizikovej pandemickej situácie.

O aké konkrétne kroky ide, vymenováva čerstvé opatrenie Úradu verejného zdravotníctva. Tu je ich prehľad.

Čo musíte dodržať v maloobchodných prevádzkach:

- vstup a pobyt v prevádzke (vo vonkajších aj vnútorných priestoroch) je možný len s prekrytými hornými dýchacími cestami (rúško, šál, šatka); táto povinnosť sa nevzťahuje na čas potrebný na konzumáciu nápojov a pokrmov v prevádzkach
verejného stravovania,
- pri vchode do prevádzky aplikovať dezinfekciu na ruky alebo poskytnúť jednorazové rukavice,
- zachovávať odstupy v radoch osôb minimálne 2 m,
- počet zákazníkov v prevádzke v jednom okamihu nesmie prekročiť koncentráciu jeden zákazník na 25 m2 z predajnej plochy prevádzky, táto podmienka sa nevzťahuje na deti,
- na všetky vst

Nedozvedeli ste sa všetko?

Vyskúšajte digitálne predplatné a dočítajte článok až do konca.
len za
1€!

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.