StoryEditor

Ako zachrániť biznis podnikateľov? Veľký prehľad výhodných bankových úverov

18.05.2020, 13:20
Autor:
(msa)(msa)
Banky pripravili zvýhodnené úvery, niektoré dokonca s nulovým úrokom. Sú určené pre živnostníkov a malé firmy, na ktorých podnikateľskú činnosť majú negatívny dopad opatrenia prijaté v súvislosti so šírením koronavírusu.

Opatrenia prijaté v snahe zastaviť šírenie koronavírusu zasiahli podnikateľov vo väčšine odvetví. Výrobu boli nútené prerušiť nielen veľké podniky, ale aj množstvo menších firiem prišlo o prácu. Štát chce pomáhať samostatne zárobkovo činným osobám aj zamestnávateľom, aby udržali pracovné miesta aj po otváraní ekonomiky. Jedným z nepriamych nástrojov podpory majú byť zvýhodnené úvery.

Bezúročný úver od Poštovej banky

Úver je určený na preklenutie náročného obdobia samostatne zárobkovo činným osobám alebo spoločnostiam s ručením obmedzeným s ročným obratom od 10 tisíc eur do jedného milióna eur. Poštová banka poskytuje úver s nulovým úrokom do výšky 10-tisíc eur na jednu firmu s odkladom splátok o šesť mesiacov. Úver je bez poplatku za poskytnutie, môžu ho získať podnikatelia z ohrozených odvetví.

Pri každej podanej žiadosti zohľadňuje banka nasledovné kritériá:
- príjmy podnikateľov z období predchádzajúcich tejto mimoriadnej situácii,
- záväzky podnikateľov,
- prípadné omeškanie splácania podnikateľského úveru v inej banke,
- exekúcie alebo nedoplatky na daňovom úrade, v sociálnej poisťovni  a zdravotnej poisťovni.

Najdlhšia možná splatnosť tohto úveru je 18 mesiacov, je možné predčasne ho splatiť bez poplatku.

 Proces poskytnutia úveru sa banka snažila čo najviac zjednodušiť a nastaviť tak, aby klient vedel podať žiadosť elektronicky a nebol tak nútený navštíviť pobočku skôr ako pri podpise zmluvy. V prípade potreby sa záujemca môže informovať priamo na obchodnom mieste. „Z praxe môžeme potvrdiť, že klienti vo významnej miere preferujú podanie žiadosti elektronicky. Vnímame zvýšený záujem klientov, za dobu poskytovania úveru sme obdržali viac ako 500 žiadostí,“ povedala pre HN Lýdia Žáčková, hovorkyňa Poštovej banky. Ob...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-17 12:03:13 - Feat.: - Title: Slovensko reaguje na nové európske štandardy. Steelka vytvorila špeciálny tím, na vlne sú aj banky 02 - Modified: 2024-04-09 07:27:45 - Feat.: - Title: Aj napriek škaredému odvodu budú zisky našich bánk nadpriemerné, avizuje centrálna banka 03 - Modified: 2024-03-29 23:00:00 - Feat.: - Title: Vzostup digitálnych bánk pokračuje, správanie ľudí sa ďalej mení 04 - Modified: 2024-03-21 08:26:26 - Feat.: - Title: Na Slovensku sa chystá jedna z najväčších transakcií v histórii. Energetický gigant ňou predbehne aj štát 05 - Modified: 2024-03-14 09:45:36 - Feat.: - Title: Pri zvýšenej splátke hypotéky môžu klienti vyjednávať s bankami, upozorňujú odborníci
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 21:33