StoryEditor

Leto 2008: Štýlová elegancia so športovým duchom

18.08.2008, 00:00
V krajskom meste jedného z investične najzaujímavejších regiónov Slovenska - v Trnave - vyrástol začiatkom minulého roka nateraz jediný štvorhviezdičkový hotel s názvom Empire. Už jeho meno mnohé napovedá o jeho zameraní: ulahodí biznismenom so športovým duchom.

Špičkové tenisové ihriská s antukovým povrchom priamo v hotelovom areáli a bezprostredná blízkosť početných športovísk iba umocňujú dojem, že hotel s logom tenisového kurtu je určený v prvom rade pre športovcov. Na prvý pohľad možno trochu nenápadná budova vzdialená len pár minút pešo od historického centra najstaršieho slobodného kráľovského mesta sa však môže pochváliť štýlovou eleganciou interiérov, ktoré sú ukážkou čistoty zvoleného štýlu. Bonusom sú veľkorozmerné obrazy a plastiky s tenisovou tematikou od popredného slovenského výtvarníka Svetozára Ilavského, ktoré možno obdivovať de facto v celom objekte. Popri ňom si môžu návštevníci s citom pre umenie prezrieť diela výtvarníka Miloša Prekopa. Aj preto je hotel Empire cez týždeň vyhľadávaný najmä biznismenmi, ktorí sú zvyknutí na kvalitu so štyrmi hviezdičkami.

Zaostrené na každého
Hotel Empire bol otvorený vo februári minulého roka ako prvý a jediný štvorhviezdičkový hotel v Trnave, ktorá ubytovanie takej kvality už nutne potrebovala. Najmä prítomnosť francúzskej automobilky PSA Peugeot Citroen a jej subdodávateľov v regióne boli pre investora dostatočnou zárukou, že nebude mať núdzu o klientov. Aj keď prioritným zámerom bol šport - tenis a s tým spojené vybudovanie profesionálneho tenisového centra so špičkovými podmienkami, samotný hotel je určený nielen pre športovcov. Skôr naopak, cez týždeň s výnimkou športových podujatí sa sústreďuje na biznis klientelu. Tí ocenia možnosť využiť niektorú zo štyroch kongresových miestností a troch salónikov či možnosť usporiadať väčšie akcie na ploche troch halových tenisových dvorcov. Chybičkou krásy je limitovaný počet ubytovacích kapacít, ktoré sú v prípade veľkých akcií aj pre tisícku účastníkov nedostačujúce. V budúcnosti by sa to však malo zmeniť a v hoteli Empire by mali okrem centrálneho tenisového dvorca pribudnúť ďalšie lôžka.
Zvýhodnené víkendové ceny by mohli osloviť domácich i zahraničných turistov. Hotel Empire totiž možno odporučiť náročnejším návštevníkom Trnavy, ktorí sa v rámci víkendu rozhodli obdivovať architektonické skvosty mesta označovaného vďaka početným kostolom a sakrálnym pamiatkam za malý Rím.

Z ryby rak
Tucet tenisových kurtov pod holým nebom a tri vnútri, špičkové fitness centrum s barom a samostatný priestor so zrkadlami určený na cvičenie so šatňami a sprchami sú zárukou, že klienti so športovým duchom sa nebudú v trnavskom hoteli Empire nudiť. Na krytých tenisových dvorcoch si možno po ich úprave zahrať bedminton, k dispozícii sú tenisové stoly. Všetko zariadené v jednotnom štýle s dôrazom na účelnosť, avšak bez toho, aby sa zabudlo na estetiku. Ak k tomu pripočítame početné športoviská v bezprostrednej blízkosti, hotel Empire je ideálnym miestom aj pre profesionálnych športovcov.
Športu sa, žiaľ, podriaďuje aj vstupná hala s recepciou, ktorá slúži okrem hotelových hostí i športuchtivým návštevníkom zvonku. Vyrušovať môže aj vstup do moderného wellness centra, ktorý vedie popri elegantnej reštaurácii Strawberries. Aj keď hostí reštaurácie od prechodu oddeľuje stena, nepôsobí to elegantne. Aj preto sa môže zdať, že v hoteli Empire je na prvom mieste šport. Našťastie to vyvažuje elegancia objektu a profesionálny prístup personálu.

Cenník hotela Empire

Cenník ubytovania:

Jednoposteľová izba
– pondelok – štvrtok: 2 800 Sk
– piatok – nedeľa (2 noci): 2 000 Sk

Dvojposteľová izba
– pondelok – štvrtok: 3 100 Sk
– piatok – nedeľa (2 noci): 2 300 Sk

Apartmán pre jednu osobu
– pondelok – štvrtok: 3 500 Sk
– piatok – nedeľa (2 noci): 2 900 Sk

Apartmán pre dve osoby
– pondelok – štvrtok: 3 900 Sk
– piatok – nedeľa (2 noci): 3 300 Sk

V cene izby sú raňajky formou bufetu, vysokorýchlostné pripojenie na internet na izbe, WiFi pripojenie na internet v lobby bare a reštaurácii a parkovanie na monitorovanom hotelovom parkovisku.

Cenník služieb:

Wellness centrum
– k dispozícii je fínska sauna, sanárium, parný kúpeľ, jacuzzi a solárium
– 490 Sk/2,5 hodiny/osoba

Prenájom celého wellness centra
– maximálne 6 osôb: 2 500 Sk/2,5 hodiny
– maximálne 10 osôb: 4 000 Sk/2,5 hodiny
– maximálne 15 osôb: 5 500 Sk/2,5 hodiny

Klasická masáž
– zlepšuje prekrvenie pokožky, podkožia a svalov, pomáha uvoľňovať stuhnuté a bolestivé svaly a podieľa sa na lepšom vyplavovaní odpadových látok z organizmu. Masáž pôsobí nielen na telo, ale aj na psychiku, uvoľňuje hormóny šťastia, endorfíny, a navodzuje celkový pocit pohody.
– cena za 30 minút: 350 Sk/osoba
– cena za 60 minút: 600 Sk/osoba

Zdroj: www.empire-centrum.sk

 

Prečítajte si aj:
Centrum malého Ríma na dosah

Štvorhviezdičkový hotel Empire leží len pár minút pešo od starobylého centra Trnavy. Jeho výhodou je zároveň blízkosť početných športovísk, ako sú futbalový štadión, mestská plaváreň, atletická dráha, volejbalové dvorce či športová hala.

Celý článok >>

Prečítajte si aj:
Test HN

Hotel Empire patrí zatiaľ k jedinému svojho druhu v Trnave. Zisťovali sme, či si svoje štyri hviezdičky zaslúži.

Kuchyňa pre náročných
Pýchou hotel Empire je elegantná reštaurácia Strawberries s výnimočnou kuchyňou určenou pre naozajstných gurmánov. Delikátne jedlá ako napríklad lahodné lososové plátky naložené v skvelej marináde v podobe predjedla, osviežujúca kapiová polievka s cestovinou či šťavnatý steak s grilovanou zeleninou a vyprážanou cviklou prekvapia v pozitívnom slova zmysle aj tých najnáročnejších. V reštaurácii Strawberries nájdete originálne chute v nevšedných kombináciách, ktoré možno umocniť výberom niektorého zo širokej ponuky špičkových vín z domácej i svetovej produkcie. Pri zostave menu sa myslelo aj na vegetariánov a celiatikov.

Celý článok >>


Prečítajte si aj:
Šport a umenie tvoria u nás jednotu

Rozhovor. Výkonný riaditeľ hotela Empire v Trnave Andrej Kubiček pre HN:

Štvorhviezdičkový hotel Empire je mladším „bratom“ tenisového centra. Pre akú klientelu, respektíve s akým zámerom ste ho otvárali?
Pravdou je, že na začiatku sa počítalo len s vybudovaním tenisového centra. Až neskôr sa ukázalo, že kvalitný hotel s profesionálnymi službami je nevyhnutnosťou. A tak vznikol nový objekt, ktorý sa nachádza len pár minút pešo od starobylého centra Trnavy. Jediný štvorhviezdičkový hotel v Trnave je v prvom rade biznis hotelom so špičkovým športovým zázemím určeným pre biznis klientelu.

Celý článok >>

Výkonný riaditeľ hotela Empire**** v Trnave Andrej Kubiček odporúča trojicu hotelových „naj“:

Tenisové centrum
Pýchou hotela Empire je tenisové centrum, ktoré je najväčším centrom nachádzajúcim sa mimo nášho hlavného mesta – Bratislavy. Milovníci tenisu majú k dispozícii dvanásť kurtov pod holým nebom, z ktorých tri sa na zimu zakrývajú nafukovacou strechou, a tri kryté tenisové dvorce situované v modernej hale. O kvalite kurtov s antukovým povrchom svedčí aj fakt, že sa tu koná profesionálny turnaj ATP Challenger Trophy s dotáciou 100-tisíc amerických dolárov. Samozrejmosťou je servis na špičkovej úrovni, ktorí ocenia aj tí najnáročnejší.

Reštaurácia Strawberries
Elegantná reštaurácia zariadená v minimalistickom štýle s kapacitou pre takmer sto hostí vrátane terasy sa môže pochváliť skvelou kuchyňou určenou pre naozajstných gurmánov. V menu nájdete jedlá inšpirované rôznymi typmi kuchýň, nechýbajú osviežujúce zeleninové šaláty a cestoviny. Z predjedál odporúčam marinovaného lososa, z polievok skvelú kapiovú polievku. Z hlavných jedál si netreba nechať ujsť napríklad delikátne prepečenú kačku s lahodnou cibuľovou omáčkou. Skvelú kuchyňu dopĺňa výber skvelých slovenských vín od špičkových vinárov.

Hotelové wellness
Moderné wellness centrum v modrozelených tónoch s efektným vodopádom je ideálnym miestom na oddych a načerpanie novej energie. Návštevníci majú k dispozícii fínsku saunu s teplotou vzduchu od 60 do 100 stupňov Celzia, parný kúpeľ s teplotou od 43 do 46 stupňov Celzia a saunárium s pestrou paletou možností saunovania. Vo wellness centre prístupnom nielen pre hotelových návštevníkov sú k dispozícii jacuzzi a solárium. V prípade záujmu sa možno objednať na masáž. Bonusom pre návštevníkov wellness centra je misa čerstvého ovocia.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 13:35