StoryEditor

Nová prírodná liečba astmy soľnou fajkou

07.09.2004, 00:00

Soľnou fajkou možno liečiť aj alergie dýchacích ciest, zápal nosových i čelných dutín, ako aj podráždenie dýchacích ciest zapríčinené fajčením. V keramickej nádobke v tvare fajky je dávka kryštálikov kamennej soli pochádzajúcej zo soľných jaskýň, ktorá vydrží päť rokov. Cez soľnú fajku sa vdychuje vzduch a zabezpečí sa tak vyššia koncentrácia soli v horných dýchacích cestách. Účinok liečby je podobný, ako keby sa človek liečil priamo v soľnej jaskyni alebo pri mori. Existujú fajky pre dospelých aj deti.
Pri súčasnej situácii v zdravotníctve klesá možnosť využitia klimatickej liečby. Jaskynné liečebné metódy sú síce účinné, ale pre mnohých ťažko finančne dostupné.
Podľa údajov Svetovej zdravotníckej organizácie na svete je viac ako 100 miliónov ľudí, ktorí majú problémy s dýchaním. Nerovný boj s astmou ročne prehrá a na jej následky zomrie približne 180 000 ľudí na svete. Podľa odhadov dnes na Slovensku žije približne päť až sedem percent dospelých a desať percent detských pacientov s astmou.
Priedušková astma je chronické zápalové ochorenie dýchacích ciest. Prejavuje sa záchvatmi prevažne suchého, dráždivého kašľa, pocitom dychovej tiesne a počuteľným dýchaním ako je piskot, chripenie a podobne. (TASR )

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
18. apríl 2024 05:37