StoryEditor

Sedem dní, ktoré poznačilo vyhodnocovanie najlepších hovorcov

16.06.2008, 00:00

Aj hovorcovia majú svoje ocenenia. Minulý týždeň zviditeľnil tých, ktorí sa najpozoruhodnejším spôsobom zaslúžili o zviditeľňovanie svojho zamestnávateľa. Zo všetkých stránok sa najlepším stal Martin Danko z Penty.

Najlepší hovorcovia
Top hovorcom roka 2008 na Slovensku sa stal hovorca investičnej skupiny Penta Investments Martin Danko. Ocenenie najlepšia hovorkyňa roka v súkromnom sektore zas získala Danka Kršáková zo Slovenského plynárenského priemyslu. Prvenstvo v kategórii najlepší hovorca v štátnej správe patrí Jánovi Škodovi z ministerstva zahraničných vecí a najlepšie hodnoteným hovorcom vo verejnom a v neziskovom sektore je Juraj Rizman zo spoločnosti Greenpeace.

BBC s vlastným hudobným portálom
British Broadcasting Corporation (BBC) pripravuje spustenie internetového portálu s hudbou. Projekt britskej televíznej a rozhlasovej spoločnosti tak bude priamo konkurovať internetovému obchodu iTunes, ktorý prevádzkuje firma Apple. Databázu skladieb budú spočiatku tvoriť nahrávky z produkcie BBC, pričom neskôr by mali pribudnúť aj diela z ostatných hudobných vydavateľstiev.

Apple odhalila nový iPhone
Americká spoločnosť Apple predstavila minulý týždeň novú generáciu telefónov iPhone 3G. Na rozdiel od predchádzajúcej verzie je nové mobilné zariadenie menšie, vybavené rýchlejším internetom a obsahuje navyše prijímač signálu GPS. Celosvetový predaj novej verzie telefónov iPhone sa začne 11. júla. Na Slovensku sa v ponuke mobilných operátorov objaví do konca roka.

Francúzsky moderátor končí
Hviezda francúzskej televízie, moderátor Patrick Pivre d´Arvor, po 21 rokoch uvádzania najsledovanejších správ končí. Za hlavný dôvod označil svoju poznámku na adresu prezidenta Nicolasa Sarkozyho. "Zdá sa, že mi vyčítajú, že som Nicolasovi Sarkozymu počas jednej vrcholnej schôdzky povedal, že vyzerá ako chlapec -- celý vzrušený," povedal Poivre d´Arvor v rozhovore, ktorý odvysielala rozhlasová stanica Europe 1. Dodal, že to myslel ako poklonu, pretože má rád mužov, ktorí zostali chlapcami. Patricka Poivre d´Arvor by mala nahradiť populárna novinárka Laurence Ferrariová, o ktorej vlani bulvárny týždenník Closer napísal, že má pomer so Sarkozym. Novinárka týždenník zažalovala a súd vyhrala. List Le Parisien vtedy napísal, že dohady asi mali pôvod v čase, keď sa v médiách špekulovalo o rozvode Sarkozyho a oznámení rozchodu Ferrariovej s manželom.

Eurokampaň pokračuje ďalšími spotmi
Informačná kampaň na prijatie eura, ktorú spočiatku sprevádzali dva nejasné tendre, pokračuje televíznymi spotmi. Ústredným motívom nových reklám eurokampane sú bežné výjavy zo života, ktorých hlavným cieľom je predstaviť novú menu ako nositeľa totožnej hodnoty pred prijatím a po prijatí eura. Komunikačnú kampaň na prijatie eura zastrešujú reklamné agentúry Creo/Young & Rubicam a Mediaedge:cia Slovak Republic. Celkové náklady na infokampaň by nemali presiahnuť sumu 180 mil. Sk.

Trend si vydýchol
Krajský súd v Bratislave odblokoval vydavateľovi ekonomického týždenníka Trend účty, s ktorými nemohol hýbať pre spor s investičnou spoločnosťou Bartolomei Finance. Peniaze na účtoch do výšky 140 miliónov korún vlani zablokoval Trendu Holding nižší súd. Bartolomei Finance sa s vydavateľom Trendu súdi o článok z januára 2004, keď týždenník varoval pred investovaním v tejto spoločnosti. Odôvodňoval to tým, že firma neobhájila žiadosť o povolenie naďalej vystupovať ako obchodník s cennými papiermi. Trend Holding vlani označil zablokovanie peňazí za útok na slobodu tlače, obával sa zastavenia vydávania časopisu a obrátil sa aj na premiéra Roberta Fica.

Cannes Predictions 2008
Celosvetová sieť reklamný agentúr Leo Burnett Worldwide po roku opäť spúšťa súťaž Cannes Predictions. Na Slovensku organizuje Cannes Predictions reklamná agentúra Wiktor Leo Burnett. Princíp je jednoduchý -- kto sa so svojim tipmi čo najviac priblížili hodnoteniu poroty v Cannes, získa prestížnu publikáciu Gunn Preport, ktorá mapuje 100 najoceňovanejších reklám v kategóriách televízia a print. Cannes Predictions ponúka prehľad 50 najviac oceňovaných reklamných televíznych spotov za uplynulých 12 mesiacov. Víťazom minuloročného tipovania sa stal Michal Pastier z agentúry Istroplitana D'Arcy. Získal 310 bodov, ale o prvenstve musel rozhodnúť až žreb. Rovnaký počet bodov získala aj Marcela Králová.

UPC už vysiela v HD kvalite
Spoločnosť UPC Broadband Slovakia začala vysielať vo vysokom rozlíšení. Zatiaľ ide len o štvoricu programov, ktoré však už čoskoro doplnia ďalšie. UPC má v súčasnosti v ponuke HD kanály HBO HD, filmový program Filmbox, National Geographic HD a Voom HD. Kvalita a ostrosť digitálneho vysielania v high-definition je päťkrát vyššia než pri štandardnom digitálnom vysielaní.

Medvedev chce internetové adresy v azbuke
Podľa ruského prezidenta Dmitrija Medvedeva by mali byť internetové adresy písané v azbuke. "Musíme spraviť všetko, čo je v našich silách, na zavedenie názvov internetových domén v azbuke. Je to veľmi dôležité. Má to symbolický význam pre ruský jazyk," vyhlásil minulú stredu v Moskve Medvedev, ktorý je podľa vlastných slov počítačovým fanatikom. Podľa vyjadrení jeho spolupracovníkov presedí za svojím počítačom celé hodiny.
Tomáš Tokarčík
Zdroj: BrandRepublic, sita, UPC, Wiktor Leo Burnett, čtk, Euromena.sk, Mobile Entertainment

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 18:23