12.09.2008, 00:00

Šúľance s makom

Čo potrebujete:
(kalkulácia na 4 porcie)
600 g varených zemiakov
200 g hrubej múky
vajce
soľ
maslo na preliatie
mak
práškový cukor

Návod na prípravu:
Uvarené zemiaky postrúhame, primiešame múku, vajce a trocha posolíme. Cesto vypracujeme do hladka. Z cesta vyvaľkáme menšie valčeky, z ktorých krájame kúsky hrubé ako prst a šúľame ich na doske, aby sme dosiahli rovnomerné, na koncoch zaoblené šúľance.
Takto pripravené šúľance varíme v osolenej vode a vyberáme, až keď vyplávajú na povrch. Potom ich polejem maslom a posypeme makom. Podávame posypané práškovým cukrom.

Recepty poskytuje štýlová reštaurácia Tálska Bašta, ktorú nájdete v areáli hotela Partizán na Táľoch. Šéfkuchárom reštaurácie je Radoslav Lakatoš. V reštaurácii s najvyšším kamenným kozubom na Slovensku sa pripravujú špeciality aj pod medeným sopúchom na drevenom uhlí priamo pred zrakmi hostí.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
14. december 2025 20:24