StoryEditor

OTP predáva svoju poisťovňu Garancia

08.01.2008, 23:00
Autor:
SITASITA

Najväčšia maďarská retailová banka, OTP Bank, plánuje predať svoju poistnú divíziu Garancia. Včera to povedal zdroj z odvetvia, ktorý informoval, že banka by mala predaj oficiálne oznámiť koncom januára alebo začiatkom februára. OTP už údajne zariadila väčšinu náležitostí predaja svojich poistných aktív, zostáva jej doladiť už len konečné podmienky.
Ekonomický týždenník HVG minulý týždeň oznámil, že OTP rokuje so štyrmi záujemcami, ktorými sú holandská poisťovňa Aegon, americká American International Group (AIG), francúzska Groupama a švajčiarska Zurich Financial. Zdroj potvrdil, že ide o tieto spoločnosti a zároveň dodal, že Garancia bude mať aj naďalej úzke vzťahy s OTP. Holandská banková skupina ING Group na základe nedávneho prieskumu uviedla, že predajná cena Garancie môže predstavovať približne 485 miliónov eur, iní analytici taktiež predpovedajú jej výšku okolo 500 miliónov eur.
OTP odmietla túto informáciu komentovať, povedala len, že jej decembrové vyjadrenie vzťahujúce sa na Garanciu je stále relevantné. Maďarská banka v decembri oznámila, že dostala ponuky na prevzatie jej poistnej divízie, pričom rozhodnúť o tom, či si Garanciu ponechá alebo ju predá, má začiatkom roku 2008.
Maďarská OTP sprivatizovala na Slovensku v roku 2002 Investičnú a rozvojovú banku, ktorú neskôr premenovala na OTP Banku Slovensko. OTP Bank Rt v nej vlastní 97,23 percenta, ďalšími vlastníkmi banky sú slovenské spoločnosti a drobní akcionári.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 03:39