StoryEditor

Anketa: Prinútila vás ekonomická situácia znížiť vo firme platy či už manažérom alebo radovým zamestnancom?

15.06.2009, 00:00

Roland van Wijnen, predseda Predstavenstva, Holcim Slovensko: Vo všeobecnosti sa platy zvýšili. Posúdili sme výkonnosť a aktuálnu platovú úroveň každého zamestnanca, a na základe toho určili adekvátny platový nárast.

Ján Bača, hovorca, U.S. Steel Košice:
V zmysle kolektívnej zmluvy budú mať zamestnanci vyplatený 13. a 14. plat. Od 1. júla 2009 bude znížený základ platu hlavného riaditeľa o 20 percent, platy amerických manažérov na Slovensku budú znížené o 5-10 percent. Slovenskí viceprezidenti sa k týmto úsporným opatreniam dobrovoľne pripojili.

Miroslav Čermák, majiteľ, TopTerm: V našom segmente - stavebníctvo - tepelné izolácie - rastie záujem o kvalitu, dobré technické parametre a ekologické hľadiská materiálov. Platy sú na nadštandardnej úrovni, čomu zodpovedá aj množstvo a kvalita urobenej práce.

Peter Meier, finančný riaditeľ, Nábytok Galan: Nie, platy ani systém odmeňovania sa u nás neznižovali ani nemenili na žiadnej pozícii. Väčšina ľudí je u nás závislá od výkonov a znížené mzdy "hrozia" hlavne v prípade znížených výkonov.

Viera Formelová, manažérka marketingu, Bost SK: Áno. V oboch prípadoch. Žiaľ, aj našu spoločnosť prinútila aktuálna ekonomická situácia znížiť platy, udialo sa tak už vo februári a týkalo sa to všetkých zamestnancov spoločnosti.

Ján Polerecký, vedúci obchodného oddelenia, Elv Produkt: Platy zostali na rovnakej úrovni ako v roku 2008, ale boli zrušené všetky odmeny a bonusy.

Ján Lunter, technický riaditeľ, Innovatrics: Krízu v našej oblasti podnikania veľmi necítime, vo firme sme platy neznižovali. Priemerná výška platu sa u nás v priebehu posledného roka mierne zvýšila.

Richard Willmann, výkonný riaditeľ, crooce.com: Ekonomická kríza sa nás a nášho segmentu, aspoň z môjho pohľadu, dotkla len okrajovo. Je pravda, že niektorí zákazníci začali optimalizovať svoje náklady aj na úkor služieb, ktoré im poskytujeme, avšak v globálnom merítku ani táto skutočnosť nijako výrazne neovplyvnila ekonomickú situáciu našej spoločnosti ani ohodnotenia zamestnancov.

Ladislav Gažo, spoločník, Seges: Nie, ekonomická situácia nás neprinútila znížiť platy a v dohľadnom čase to -- dúfam -- ani nebude potrebné.

Zuzana Hodásová, manažérka ľudských zdrojov, Unistav Prievidza: Zatiaľ sme k týmto opatreniam nepristúpili.

Miriam Mádrová, hovorkyňa, Microsoft Slovakia: V súvislosti s ekonomickou situáciou sme platy neznižovali, využívame iné formy opatrení na šetrenie nákladov.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 07:05