StoryEditor

Mazda2 zhodila sto kíl

03.02.2008, 23:00

Hiroshima: Vôbec po prvýkrát trojdverová verzia rozšíri ponuku obľúbeného modelu Mazda2. Ponúkajúc všetky atribúty päťdverového hatchbacku, trojdverový model je športovejší a, samozrejme, aj cenovo dostupnejší. Mazda predstaví toto nové vozidlo v svetovej premiére na 78. medzinárodnom Autosalóne v Ženeve, ktorý sa bude konať od utorka 4. marca do nedele 16. marca 2008.

Bez základnej verzie
Nová Mazda2 v trojdverovom prevedení je navrhnutá tak, aby pritiahla nových zákazníkov a pomohla tak k ďalšiemu rastu značky na európskych trhoch. Prichádza s rovnakou ponukou výkonných motorov ako v prípade päťdverovej verzie. Benzínové motory patria do typového radu MZR a majú objem 1,3 a 1,5 litra. Priaznivcov nafty iste poteší common-railový turbodiesel MZ-CD so zdvihovým objemom 1,4 litra. Tieto motory majú nielen veľmi nízku spotrebu, ale zároveň aj nízke emisie CO2.
Úspešná od uvedenia
Nová Mazda2 je prvým vozidlom z novej generácie Zom-Zoom, ktorá sa čoskoro po svojom uvedení na trh v septembri 2007 stala hitom medzi zákazníkmi v Európe. V decembri 2007 dostala 5 hviezdičiek v testoch Euro NCAP a získala viac ako 20 motoristických ocenení, medzi ktorými nechýbajú tituly Auto roka v Rakúsku, Belgicku, Bulharsku, Chorvátsku, Dánsku, Grécku, na Novom Zélande a v Japonsku.
Ľahká, no bezpečná
Automobilka Mazda zaviedla do vývojového procesu svojich vozidiel unikátnu, takzvanú gramovú stratégiu. Autá sa konštruujú čo najľahšie. S kompletným prepracovaním podvozku a karosérie a implementáciou je nová dvojka takmer o sto kilogramov ľahšia ako jej predchádzajúca verzia. Tento výborný výsledok je v protiklade s trendom neustáleho zvyšovania hmotnosti a veľkosti pri nových modeloch v súčasnosti.
Je sa na čo tešiť
V Ženeve Mazda predstaví aj tri európske premiéry: koncept Mazda Taiki, ktorý je vybavený ďalšou generáciou rotačného motora, Mazdu 5 Hydrogen RE Hybrid a faceliftovanú verziu rýdzo športového modelu s rotačným motorom -- Mazdu RX-8. Švajčiarsku premiéru bude mať sedan a kombi strednej triedy, Mazda 6, ktorá, mimochodom, práve v týchto dňoch vstupuje aj na náš trh.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
18. apríl 2024 10:54