StoryEditor

Zmenu v platbách do fondu opráv nevedia zdôvodniť

14.04.2010, 00:00
Autor:
(ph)(ph)


Novela zákona o vlastníctve bytov a nebytových priestorov určuje, že vlastníci budú do fondu prevádzky, údržby a opráv platiť podľa svojho spoluvlastníckeho podielu. Pred novelou o spôsobe platby do fondu opráv rozhodovala dvojtretinová väčšina vlastníkov.
Ladislav Patai, ktorý je predsedom Spoločenstva vlastníkov bytov Vinolv v Leviciach, hovorí, že už dávnejšie upozorňoval na to, že spoluvlastnícky podiel s fondom opráv nesúvisí. "Veľkosť pivničných boxov je u nás pre všetkých rovnaká, tiež aj prístup do spoločných priestorov. Rozvody, domové telefóny a iné spoločné príslušenstvo máme pre všetky byty rovnaké. Výťahy tiež používajú všetci rovnako, a nie v závislosti od spoluvlastníckeho podielu," argumentuje Ladislav Patai.
Novelu do parlamentu predložili poslanci Ďuračka a Belásová za SNS. Schválená bola vo februári. Poslanec Jozef Ďuračka už nevie odôvodniť, prečo v nej navrhol platby do fondu opráv podľa spoluvlastníckeho podielu. "Kto koľko vlastní, toľko zaplatí," povedal. Pataiove argumenty, že všetci používajú spoločné priestory rovnako, uznal, ale na otázku prečo teda túto zmenu navrhol, reagovať nevedel. "To je pravda, ale naozaj vám teraz na to neviem odpovedať."

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
24. apríl 2024 22:51