StoryEditor

Duálne ceny úplne nezmiznú

22.12.2009, 23:00
Autor:
(ph)(ph)

S koncom roka sa končí aj povinnosť zobrazovať všetky ceny duálne. Po roku a pol od zavedenia dvojitých cien sa opäť vrátime k jednej cene a navždy sa tak rozlúčime s korunami.

Niektorí predajcovia tovarov a služieb však dve ceny ponechajú aj naďalej. Tvrdia, že ľudia si ešte nezvykli rozmýšľať v eurách a zobrazením ceny v korunách im vyjdú v ústrety. Týka sa to napríklad aj faktúr za telefón alebo za elektrinu. "V rámci prozákazníckeho prístupu budeme naďalej uvádzať duálne ceny, aj keď už nemusíme," tvrdí René Parák, hovorca O2. Podobný prístup má aj Západoslovenská energetika. "V duálnom zobrazovaní cien budeme pokračovať až do 1. júla 2010, kým si ľudia nezvyknú na euro úplne," uvádza hovorca ZSE Ján Orlovský.

Výmeny cenoviek počas silvestrovskej noci sa nedočkáme ani v niektorých lyžiarskych strediskách. "Na celú sezónu máme cenníky duálne. To znamená približne do apríla," hovorí Katarína Šerafínová, marketingová riaditeľka firmy Tatra mountains resort, ktorá vlastní viaceré strediská vrátane Jasnej.

Dvoje cenovky by sme mali naďalej nachádzať napríklad aj v reštauráciách. Ak budú prechádzať na zobrazovanie cien iba v eurách, zrejme to neurobia zo dňa na deň, ale postupne. "Pravdepodobne ešte budeme uvádzať duálne ceny," potvrdzuje Alojz Hlina, majiteľ bratislavskej reštaurácie Slovak pub.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 20:17