StoryEditor

Dôležité je krízu pochopiť, a nie sa jej zľaknúť

03.12.2009, 23:00
Autor:
SOVSOV

Počas svojho takmer 20-ročného pôsobenia na poste riaditeľa viem, že všetko prebieha v opakovaných cykloch, aj krízy. Dôležité je ich pochopiť, a nie sa zľaknúť. Táto kríza je logickým výsledkom preferovania krátkodobých cieľov vo finančnom biznise. Vďaka prepojenosti celého sveta a aj sile médií zasiahla správanie takmer všetkých subjektov na svetových trhoch. Stala sa univerzálnym odôvodnením akéhokoľvek neúspechu, ako aj bezhlavého sekania "nákladov". Na jednej strane to, že spoločnosti odhalia reálne zbytočné činnosti a náklady, pôsobí ako určitý liek, rovnako ako keď sa niekto obézny zbavuje nadbytočných tukov. Na druhej strane paušálne škrtanie, ktoré sa takmer všade deje, liečivé nie je. Do koša padajú aj projekty, ktoré majú potenciál priniesť úspory, inovácie či pomôcť generovať nové tržby.

My sme tento problém vyriešili spojením sa s dovtedy konkurenčnou firmou, čím sme vytvorili základ pre lepšiu budúcnosť -- spoločný podnik Asseco Solutions. Našu spoluprácu sme postavili na spoločnej značke a samostatnosti slovenskej a českej zložky. Zároveň sme vybudovali silnejšiu, väčšiu a flexibilnejšiu oporu pre našich zákazníkov. Máme viac zdrojov, viac klientov, väčšie možnosti. Preto sme boli schopní naštartovať proces vývoja nových produktov a služieb, výrazne rozšíriť svoje portfólio, ktorým môžeme osloviť viac ako dvojnásobnú bázu klientov.

Našich zákazníkov presviedčame, že cesta k udržaniu sa na trhu vedie cez zefektívňovanie procesov spoločností. Uvedomujeme si, že doba investíciám nepraje, a preto sa snažíme podať pomocnú ruku, jednak možnosťami prenájmov softvéru, ale aj poskytnutím komplexnej podpory pri získavaní nenávratných finančných prostriedkov z eurofondov. Slovensko si ešte stále nedostatočne uvedomuje možnosti, ktoré mu ponúka členstvo v Európskej únii. Štrukturálne fondy sú jedinečným nástrojom, ako získať prostriedky, ktoré chýbajú a rozbehnúť projekty, ktoré nás a našu ekonomiku postavia na nohy.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
29. september 2024 08:29