StoryEditor

Dobrý ples? Skúste Východ

13.01.2011, 23:00

Monika Beňová, europoslankyňa
Tip na ples:
Bratislavský bál (26. februára 2011, Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava, Bratislava, cena: 190 eur, 230 eur)
"Veľmi dobrý ples s dobrým umeleckým obsadením a dobrou atmosférou."

Negatívna skúsenosť:
"Pred štyrmi rokmi sme definitívne prestali chodiť na Ples v opere, lebo usporiadatelia pozývajú príliš veľa hostí na kapacitu SND a stretla som tam aj ľudí, ktorých by rozhodne nemali pozývať do slušnej spoločnosti. Lístky na tento ples by sa mali predávať a získané peniaze by mali ísť na dobročinné účely. Keď som počula tento rok smiešnu sumu, ktorú spoločnosť s takým veľkým obratom dala na charitatívne účely, prišlo mi to komické."

Medzi najlepšie plesy, ktoré Monika Beňová v minulosti zažila, patril ples, ktorý organizoval Bratislavský samosprávny kraj. Ten je už však minulosťou. "To je veľká škoda, pretože to bol ples, ktorý býval vo veľmi pekných priestoroch a hostia sa tam dobre zabavili." V minulosti si vždy vybrala za sezónu tri plesy, na ktoré šla. Tento rok sa však na žiaden nechystá.


Peter Matyšák, podnikateľ
Tip na ples:
Ples malokarpatských vinárov
(29. januára 2011, Pezinské kultúrne centrum, Pezinok, cena: 60 eur)
"Na regionálnych plesoch je pekné, keď prídu zatancovať deti. Mám skúsenosť, že vtedy sa všetci zdvihli a šli tancovať. A nás chlapov nie je také jednoduché dostať do tanca."

Negatívna skúsenosť:
"Keď ľudia požívajú príliš veľa alkoholu a pomýlia si ples s dedinskou zábavou."

Peter Matyšák pôsobí štyridsať rokov v gastronómii a doteraz absolvoval veľké množstvo plesov. I keď väčšinou z tej druhej, organizátorskej strany. Na plesy dnes chodí ako hosť už len sporadicky. "Skôr som na tie nie až také veľké plesy. Lebo na tých veľkých je to, úprimne, málinko aj o tom snobstve." Ako organizátor si však regionálnych plesov a podobných udalostí stále užíva dostatok. I keď teraz svoje tanečné topánky Peter Matyšák nevyužíva až tak často, do budúcnosti má záväzok drať ich podrážky častejšie. Ak bude na to čas.


Jarmila Lajčáková Hargašová, moderátorka
Tip na ples:
Divadelný bál Tisovec
(14. januára 2011, MsKS Tisovec, cena: 14 eur)
"Nebudem tam síce môcť ísť, ale som si istá, že tam bude skvelá atmosféra. Niekedy sa na takých menších plesoch človek lepšie zabaví."

Negatívna skúsenosť:
"Chybou organizátorov je niekedy, že vymyslia toľko programu, že ľuďom nedajú šancu sa zabávať a tancovať."

Jarka Lajčáková Hargašová si niektoré plesy užíva ako moderátorka, niektoré ako hosť. Z minulého roka má dobré spomienky na Ples ministerstva zahraničných vecí, zo skoršieho obdobia na Playboy ples na Táľoch. "Organizovala ho v deväťdesiatych rokoch skupina nadšencov. Väčšinou sa končilo ráno a stávalo sa, že keď som išla na druhý deň na raňajky, stretávala som ľudí, ktorí boli ešte v plesových šatách."


Simona Bubánová, riaditeľka CD Creative Department
Tip na ples:
Ples Vranovčanov abo "jedenasti vranovski viročni večar"
(29. januára 2011, MsDK Vranov nad Topľou, cena: 45 eur, 55 eur)
"Chodievame na Ples v opere a ešte východniarsky ples, ktorý je vlastne napoly lyžovačka s kamarátmi, keďže takmer do večera lyžujeme, potom zhodíme čapice a ideme plesať. Organizátori to majú dobre vymyslené pretože ples sa koná jeden rok v Bratislave a následný rok vo Vranove. A ak hovorím, že ľudia na slovenských plesoch sú srdeční, tak o tomto plese to platí dvakrát."

Negatívna skúsenosť:
"Odporučila by som každému, kto má rád takýto typ zábavy, aby sa pozrel na to, či organizátori nezabudli pri tej sláve a veselosti na spoločenskú zodpovednosť a podporia z výnosov aj ľudí, ktorí sú na pomoc odkázaní. Nech ten lesk a sláva majú hlbší zmysel."

"Plesy sú veľmi fajn zábava, pokiaľ človek takýto druh socializácie má rád," hovorí Simona Bubánová. Zahraničné plesy ju nelákajú, veď na ples chodieva s manželom Jankom Kuricom zo skupiny Vidiek najmä kvôli ľuďom, ktorých tam stretnú. I preto si vyberá plesy zásadne na Slovensku. "Slovenské plesy, myslím si, majú príjemnú atmosféru práve takou tou slovenskosťou, tým mám na mysli otvorenosť a dobrú, srdečnú náladu."


Iveta Malachovská, moderátorka
Tip na ples:
Bratislavský bál
"Tradíciou sa tu stalo uvedenie mladých ľudí do spoločnosti, ako aj odovzdávanie Bratislavskej čučoriedky, čo robí tento ples výnimočným."

Negatívna skúsenosť:
neuviedla

Zo slovenských plesov považuje Iveta Malachovská za jeden z top Ples v opere, ktorý už zažila ako moderátorka i ako hosť. "Klobúk dole pred organizátormi, ktorí dokážu stále udržať vysokú latku a vytvorili nádhernú tradíciu. Dúfam, že prežije ešte dlhé roky." Zabaviť sa i moderovať ide rada i na Ples v Divadle Andreja Bagara či na Jazdecký ples, z tých zahraničných na ples v Chicagu, talianskoslovenský ples v Bologni či plesy v Obecnom dome a na Žofíne v Prahe. "Na plesoch je najdôležitejšie, čo očakávate od usporiadateľov a naplnenie vašich predstáv. Dôležité je, s kým ste prišli, resp. s kým sa zabávate a najmä, či ste sa prišli baviť alebo hľadať chyby. Podľa toho prežijete buď ples, z ktorého sa budete dlho tešiť, alebo otrávene budete ľutovať peniaze, ktoré ste minuli."

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
18. apríl 2024 10:18