StoryEditor

Nemecko Vor noch ein Tor!

29.04.2011, 00:00

Hokejovú atmosféru cíti predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Východoslovenskej energetiky Norbert Schürmann na každom kroku. "Už som si pozrel prípravné zápasy a teším sa na otvárací ceremoniál. "Teší ho aj to, že sa aj vďaka hokeju zlepšuje v Košiciach infraštruktúra.

Tento nemecký manažér prišiel do metropole východu v roku 2006. Ako hovorí, kultúrny šok nezažil, našu krajinu si obľúbil. Páči sa mu naša pohostinnosť a nádherná príroda a na druhej strane má rád nemeckú dochvíľnosť pri dohovoroch a stretnutiach. "Slovensko mi ponúka skvelé možnosti a osobne ma veľmi ovplyvnilo v pracovnej aj súkromnej sfére."

Šport miluje. Aktívne aj pasívne. A práve aktívne bude prežívať aj tieto majstrovstvá sveta. Pozrie si viacero zápasov v Košiciach a chystá sa aj na zápas medzi Slovenskom a Nemeckom v Bratislave. Komu bude držať palce, je asi jasné... "Na posledných majstrovstvách bolo Nemecko úspešné. Tipujem výsledok 4:2 pre Slovensko, ale len vďaka výhode domáceho publika." Práve to považuje Schürmann, ktorý obdivuje hokejistov z NHL, za našu obrovskú výhodu. "Atmosféra domáceho publika dá slovenskému tímu krídla." Nemeckí aj slovenskí fanúšikovia sú podľa neho rovnakí v tom, že nadšene povzbudzujú svoj tím. Myslí si však, že tí nemeckí sú schopní silnejšie povzbudzovať v ťažkých situáciách.

Úspech dopraje našej krajine pod Tatrami a veľmi by ho potešilo, keby sa Slovensko na konci dostalo do prvej štvorky. "Slováci by podľa mňa nemali byť takí pesimistickí. Mali by sa do budúcnosti pozerať s nádejou." Favoritom je však podľa neho Rusko.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 08:46