StoryEditor

Anketa: Ponúkate k spotrebným úverom klientom nejaký bonus?

06.06.2012, 00:00

Michaela Trenčáková, riaditeľka odboru riadenia produktu OTP banky
Klienti najčastejšie využívajú bezúčelový úver bez zabezpečenia. Peniaze sú klientovi poukázané priamo na jeho bežný účet. Priemerná výška úveru je okolo 4 000 eur.
Aktuálne ponúkame klientom všetky úvery bez poplatku za poskytnutie úveru. K úverom zabezpečeným nehnuteľnosťou môžu klienti využiť nulovú splátku až do konca roka 2012, čiže klient neplatí do konca roka 2012 žiadnu splátku, splácať začína až od januára 2013. Navyše klientom ponúkame 50 až 100 % zľavu z balíka služieb, 30-percentnú zľavu za poistenie nehnuteľnosti a ak si klient presmeruje mzdu na účet u nás, môže dostať zvýhodnenie na úrokovej sadzbe od 0,2 až 0,8 % podľa druhu úveru.

Milota Novodomcová, produktová manažérka ZUNO pre úverové produkty
Ponúkame spotrebný úver bez ručiteľa a potreby zdokladovania účelu až do 20 000 eur. Od konca marca, keď banka začala požičiavať bez akéhokoľvek poplatku za poskytnutie či vedenie úveru, sa požičané sumy pohybujú priemerne okolo 4 000 eur. V poslednom čase sa zvýšil najmä záujem o spotrebné úvery, ktoré klienti najčastejšie využívajú na rekonštrukcie bytov alebo na konsolidáciu svojich ďalších úverov. Bonusom je aj to, že klienti nemusia chodiť do pobočky a všetko vybavia pár klikmi na internete. Ak k pôžičke potrebujú nejaké doklady, jednoducho ich odovzdajú prostredníctvom online bankingu. Taktiež si môžu sami zvoliť deň splácania pôžičky či určiť mesiac, počas ktorého budú mať splátkové prázdniny.

Lucia Suďová, riaditeľ odboru retailových produktov Tatra banky
Klienti využívajú bezúčelové spotrebné úvery, čiže úvery pri ktorých nie je potrebné dokladovať účel použitia. Ich priemerná výška je približne 4 000 eur. Aktuálne od 1. júna až do konca júla majú klienti možnosť získať 50 % zľavu z poplatku za spracovanie úveru. Zľavu automaticky získajú klienti aj neklienti Tatra banky. Pri plánovaní úveru je vhodné si premyslieť, ako a dokedy chce klient úver splatiť. Je treba zohľadniť akú výšku splátky si môže dovoliť zo svojho príjmu platiť a akú sumu potrebuje. Prirodzene, čím dlhší úver, tým viac klient zaplatí na úrokoch a poplatkoch. Na druhej strane však dlhšie úvery umožňujú zobrať si vyššiu sumu za prijateľnú splátku. Dôležité je neprepínať svoje sily a zobrať si takú výšku úveru, akú klient reálne potrebuje.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
27. apríl 2024 23:52