StoryEditor

5 otázok, ktoré si úspešní ľudia kladú každý deň

24.08.2015, 01:20
Autor:
msemse
Viete, ktorí ľudia sú najúspešnejší? Tí, ktorí si neustále kladú otázky. My vám prezradíme päť otázok, ktoré najúspešnejší ľudia kladú každý deň.

Otázky úspešných ľudí, ktoré definoval Robert Kiyosaki, autor svetového bestselleru Chudobný otec, bohatý otec, sa na prvé počutie nelíšia od otázok bežných ľudí, alebo od otázok, na ktoré musí odpovedať novinár v každej svojej správe s ambíciou zaujať jej čitateľa. Sú to tieto otázky: Kto? Čo? Kde? Kedy? Prečo? No úspešní ľudia sa ich pýtajú v iných súvislostiach a tieto otázky sú pre nich základné, prvé pred ostatnými.

 

1.KTO som?

Skôr, než vykročíte na cestu k úspechu, musíte poznať sám seba. Vedieť, kto ste, je dôležité, nakoľko od vás, ako od úspešného človeka, mnohí ľudia budú chcieť, aby ste sa stali niekým iným, než ste. A ako budú rásť ich nároky a vy si nedáte pozor, vaša sloboda bude klesať.  Preto je pre úspešných ľudí veľmi dôležité neprestajne sa pýtať: „Kto som ja?" A zostať verným sám sebe, a nie očakávaniam ostatných.

2. ČO mám rád?

Zistite, čo máte vo svojom živote najradšej, a usilujte sa o to s celou svojou vášňou. Tým, že budete mať na zreteli to, čo máte rád, aj všetky ostatné záležitosti vášho života sa dostanú do poriadku.

To, čo milujete, pomôže definovať podobu vášho úspechu. Pre niekoho úspech predstavuje jeho rodina. Pre iného je úspechom prosperujúce podnikanie. Pochopenie toho,  čo máte radi, vám pomôže nastaviť priority a zadefinovať si svoju podobu úspechu.

3. KDE môžem rásť?

Úspešní ľudia sa nikdy neuspokoja so súčasným stavom. Chcú ďalej rásť, zdokonaľovať sa. Rozmýšľajú: Ako sa môžem stať lepším podnikateľom? Ako môžem byť lepším partnerom? Čo robím pre svoje zdravie? Aké sú moje finančné ciele na budúci rok? Ako ich môžem dosiahnuť?

Podobné otázky vedú k vytváraniu cieľov, ktoré budú tlačiť na vašu zónu pohodlia a umožnia vám ďalej rásť. Pomôžu vám stať sa úspešným.

4. KEDY by som mal konať?

Prezieraví ľudia svoje aktivity plánujú, a pritom si nechávajú poradiť. Naplánujú si svoje ciele, a cestu k ich splneniu rozdelia na úlohy s merateľnými výsledkami a s termínmi ich splnenia. A tieto plány konzultujú s ďalšími múdrymi ľuďmi.

5. PREČO to robím?

Táto otázka je z nášho zoznamu najdôležitejšia, aj keď mnohí ľudia „prečo“ otázky nemajú radi, pretože ich nútia premýšľať a zdôvodňovať svoje odpovede a konanie. Pritom najúspešnejší ľudia sa neboja pýtať sami seba „prečo“, aj keď pre mnohých iných ľudí je odpoveď zrejmá.

Vďaka otázke „prečo“ úspešní ľudia vedia cez rušné, niekedy až chaotické chvíle života preplávať ľahšie práve vďaka tomu, že jasne vedia, preto robia to, čo robia, alebo či by mali urobiť.

Ako je to dlho, keď ste si tieto otázky, alebo niektorú z nich, položili vy sami sebe naposledy? 

01 - Modified: 2007-08-30 14:26:00 - Feat.: 0 - Title: Gayovo double, napínavý záver diaľky mužov
01 - Modified: 2024-03-07 09:34:10 - Feat.: - Title: Úspech predstavuje veľký prínos v rámci vývoja sebadôvery 02 - Modified: 2024-02-16 09:00:15 - Feat.: - Title: Banská Štiavnica v New York Times. Známe americké noviny ospevujú obľúbenú atrakciu: Absolútna šupa, reaguje zakladateľ 03 - Modified: 2024-01-02 14:34:47 - Feat.: - Title: Hviezdy im budú priať vo veľkom: Tieto znamenia zverokruhu čaká úspešný a šťastný rok 04 - Modified: 2023-12-06 23:00:00 - Feat.: - Title: Kariéra youtubera (nie) je pre každého. Nadšenie môže veľmi rýchlo vystriedať sklamanie 05 - Modified: 2023-10-03 08:23:04 - Feat.: - Title: Úspech predstavuje veľký prínos v rámci vývoja sebadôvery
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 05:24