StoryEditor

Zlozvyky, ktoré vás dostanú do problémov

14.09.2013, 00:03
Každý máme svoje návyky, ktoré robíme automaticky. No často nám môžu byť na škodu.

Čo robiť, aby sme si nepoštvali proti sebe okolie?

Nepozerajte na telefón, keď s niekým hovoríte
Aj vám sa stáva, že sa vrháte na telefón v momente, keď zasvieti? Častokrát sa ospravedlňujete druhým s vysvetlením, že tento hovor je skutočne naliehavý? Nerobte to. Keď si s niekým naplánujete stretnutie, v žiadnom prípade neprerušujte dialóg kvôli správe či hovoru. 

Nevyrušujte  
Najjednoduchší spôsob, ako byť najmúdrejším človekom v miestnosti, je venovať pozornosť tomu, o čom je reč. Budete sa diviť, čo všetko sa na stretnutí môžete dozvedieť o firme a ľuďoch, ak prestanete vyrušovať ako v lavici na základnej škole. 

Premýšľajte o ľuďoch, ktorí vás niekam posúvajú 
Venujte svoj čas tým, ktorí vás dokážu prinútiť myslieť, posúvať vyššie a uznávajú vás za rovnocenného člena tímu.

Nerušte to, čo robíte 
Ak je pre vás nejaká práca skutočne dôležitá, dokončite ju bez prerušenia. Až keď skončíte s jednou činnosťou, začnite s druhou. Neprerušujte svoj plán len preto, že to chcú iní. Oni môžu počkať. 

Nenechajte minulosti diktovať budúcnosť
Chyby sú cenné rady do budúcnosti. Poučte sa z nich, ale neopakujte ich. Ľahšie sa hovorí, ako sa urobí? To všetko záleží od uhla pohľadu. Keď sa niečo pokazí, premeňte túto skúsenosť na príležitosť dozvedieť sa niečo, čo ste ešte nevedeli. Minulosť je len tréning, ktorý by vás mal do budúcna informovať o tom, ako by to byť už nemalo.

Nečakajte, že úspech dorazí sám
Úspechom z vykonanej práce si vopred nikdy nemôžte byť istý. Určite si však môžte byť istý tým, že pokiaľ sa práci venujete na sto percent, môžte byť sám so sebou spokojný. Preto prestaňte čakať a choďte do toho. 

Ohováranie sa nenosí 
Ak sa vám niečo nepáči, nebojte sa to vysloviť nahlas, ale dbajte na spôsob, akým to poviete. Takto si získate väčší rešpekt u kolegov, ako keď si o nich budete pošepkávať za chrbtom.

Nehovorte „áno“, keď máte na mysli „nie“
Odmietnuť žiadosť kolegov alebo priateľov je ťažké. Väčšina ľudí to však dokáže pochopiť a ak nie, nemali by ste si to príliš pripúšťať. Nedá sa vyhovieť všetkým. Najmä vtedy, ak má deň len dvadsaťštyri hodín a vy by ste potrebovali viac. 

Zdroj: Inc.com 

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 11:25