StoryEditor

Zbohatol na šatách. Teraz na nich môžete zarobiť aj vy

11.06.2013, 08:39
Každý utorok vám HN prinášajú tipy, kam by ste mali uložiť svoje peniaze, aby vám ďalej zarábali.

Tip 1: Ázia pomôže majiteľovi Zary
Spoločnosť Inditex, výrobca oblečenia, pomohla urobiť svojho zakladateľa tretieho najbohatšieho človeka na svete a tiež zabránila tomu, aby počas krízy španielsky index IBEX výraznejšie klesol. Zajtra firma zverejní výsledky hospodárenia za predchádzajúci kvartál.

Vzhľadom na to, že z posledných ôsmich kvartálov firma prekonala očakávania šesťkrát, by sme mohli vidieť od konglomerátu, pod ktorý patria aj značky ako Zara alebo Massimo Dutti, lepšie výsledky. Od začiatku roka sa firme príliš nedarí, no jej expanzia v ázijsko-pacifickej oblasti by mohla pomôcť výsledkom.

 

Tip 2: Austrálsky dolár má padnúť. To je vaša šanca
Pacifické komoditné meny - austrálsky a novozélandský dolár, sú tento rok pod značným tlakom investorov, a to kvôli cyklickej povahe ich ekonomík. Vzhľadom na to, že čínska ekonomika sa postupne spomaľuje, očakáva sa aj nižší dopyt po komoditách.

Na tento vývoj doplatil hlavne austrálsky dolár vzhľadom na pokles cien uhlia a železnej rudy, no novozélandský dolár, zvaný aj kiwi, dokázal pomerne dobre vzdorovať tomuto vývoju. V stredu večer však zasadá novozélandská centrálna banka, ktorá by opäť mohla zdôrazniť, že kurz kiwi ostáva silný, a slovnou intervenciou ho stiahnuť nadol smerom k úrovni 0,76.

 

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
07. máj 2024 23:21