StoryEditor

Top päť najlepšie platených prác z domu. Zarábajte a užívajte si

25.01.2016, 23:31
Pracovať z domu a dostať dobre zaplatené, nemusí byť žiadna utópia. Stačí, ak dokážete presvedčiť zamestnávateľa, že sa mu spolupráca s vami oplatí.

O tom, či svoju prácu vykonávate naozaj dobre, najlepšie presvedčia vaše výsledky. V realite môže ísť aj o lukratívne pracovné pozície, pokiaľ zamestnávateľom prinášajú vysokú pridanú hodnotu. Ktoré profesie sú teda aktuálne hitom a navyše, nebude mať ani núdzu o dobrý plat, priemerne okolo dvetisíc eur mesačne?

Obchodný riaditeľ

Chcete vytvárať obchodnú a odbytovú stratégiu vašej firmy? Ako obchodný riaditeľ budete reprezentovať firmu a neobíde vás ani zodpovednosť za jej obchodné výsledky. Táto práca si vyžaduje starostlivosť o istú oblasť územia z tzv. domácej kancelárie, s výnimkou toho, keď sa potrebujete stretnúť na osobný rozhovor so súčasnými a budúcimi klientmi.

Softwarový inžinier

Táto práca vyžaduje, aby ste mali cenné znalosti programovania. Vyvíjať programy môžete predsa kdekoľvek, stačí vám na to počítač a pripojenie na internet. Dokonca nemusíte ani pracovať z domu. Vašou kanceláriou môže byť aj kaviareň. Ak si však myslíte, že budete pracovať menej, ste na omyle. Podľa štatistík 17 percent softvérových inžinierov pracuje týždenne vyše 50 hodín.

Analytik trhu

Sú vašou záľubou marketingové analýzy a poradíte aj s množstvom čísiel? Vašou úlohou na tejto pozícii býva zistiť, ktoré služby a produkty sa najlepšie v najbližšie dobe predajú, kto ich bude kupovať a za akú cenu. A keďže firmy chcú vždy poznať účinnosť svojich marketingových kampaní a obchodných stratégií, o prácu sa báť nemusíte. 

Finančný manažér

Mnohé firmy sú naklonené tomu, aby ste účtovné procesy riadili z domu. Takouto formou môžete úzko spolupracovať napríklad s audítormi, konzultantmi či účtovníkmi. Aj pri tomto zamestnaní vám stačí počítač a internet. Kontrolovanie peňažných tokov, príprava finančných výkazov a analýz... to všetko zvládnete z domu. Samozrejme, potrebujete mať na to dostatočné vzdelanie, poznať legislatívu a dokázať načas dodávať do firmy potrebné dáta.  

Regionálny riaditeľ

Priťahujú vás výzvy a práca v perspektívnom a rýchlo sa rozvíjajúcom odbore? Sektor bankovníctva a poisťovníctva môže byť pre vás tým pravým. Ak si poradíte s budovaním externého tímu a dokážete rozvíjať zverený región, byť zodpovedný za výsledky a monitorovanie plnenia stanovených cieľov, prečo to neskúsiť. Prácu z domu vám ľahko umožnia, ak im prinesiete dobré výsledky.


Netrúfate si vyššie uvedené pracovné pozície, netúžite ani tak po práci z domu, ale chcete pracovať jednoducho popri svojom hlavnom zamestnaní? A stačí vám aj pár eur navyše? Trh vám praje aj v tomto smere. Len musíte znížiť svoje platové očakávania a vyhľadávať profesie, ktoré zodpovedajú vášmu vzdelaniu a skúsenostiam.

Podľa Pavla Hudeca, projektového vedúceho ISTP, zamestnávatelia za posledné mesiace hľadajú na vedľajší pracovný pomer najmä uchádzačov so stredným odborným alebo úplným stredným odborným vzdelaním, ktorí ani nemusia mať predchádzajúcu odbornú prax. Ak prax vyžadujú, uvádzajú požiadavku jeden alebo dva roky. V rámci požiadaviek na cudziu reč dominujú angličtina, nemčina a maďarčina.

Firmy hľadajú na vedľajší pracovný pomer hlavne nasledovné zamestnania:

Upratovačka (chyžná)

Čašník, servírka

Lektor jazyka

Obchodný zástupca

Murár

V ktorých pracovných oblastiach najčastejšie nájdete vedľajší džob:

Obchod, marketing a reklama

Technické a manuálne prierezové zamestnania

Gastronómia

Stavebníctvo

Bankovníctvo, poisťovníctvo, finančné služby a reality

Kde zamestnávatelia ponúka voľné miesta na vedľajší pracovný pomer: 

Bratislava

Stará Ľubovňa

Žilina

Poprad

Nitra

Zdroj: Informačný systém o pracovných podmienkach a nákladoch na podnikovú sociálnu politiku

01 - Modified: 2008-01-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Stavebníctvo u nás kleslo najviac v únii
01 - Modified: 2024-04-22 17:32:51 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Multimiliónový biznis hlinikárov z Ľupče je zachránený. Dlhy majú splatiť najmä vďaka investíciám 02 - Modified: 2024-04-22 10:00:00 - Feat.: - Title: Kraľuje sociálnym sieťam a láka na extrémne zľavy. Za globálnym úspechom značky Shein sa však skrýva omnoho viac 03 - Modified: 2024-04-15 13:42:00 - Feat.: - Title: Alagič sa kajá: Firma jej zrušila biznisovú spoluprácu kvôli Pellegrinimu. Najprv penila, teraz toto! 04 - Modified: 2024-04-12 08:50:32 - Feat.: - Title: Že roboti kradnú prácu je mýtus, nové technológie zvyšujú význam úlohy ľudí, vraví manažér Amazonu 05 - Modified: 2024-04-01 09:00:00 - Feat.: - Title: Chceš žiť ako Chandler? Dostaneš 10-tisíc za to, že sa presťahuješ do Tulsy v Oklahome
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
23. apríl 2024 04:40