StoryEditor

Inšpirujte sa. Tieto knihy čítajte cez sviatky, aby ste boli úspešní

22.12.2015, 23:00
Autor:
(duc)(duc)
Plánujete zbohatnúť? Chcete byť úspešný biznismen? Pozrite sa, aké knihy by nemali chýbať vo vašej knižnici.

Prečítajte si desať najúspešnejších knižných titulov, ktoré ukážu vášmu podnikaniu ten správny smer.

1. Váš sused je milionár (Thomas J. Stanley, William D. Danko)

Kniha ponúka návod, ako sa stať milionárom. Jej inšpiráciou sú najznámejší milionári v Spojených štátoch. Jeden z najdiskutovanejších bodov sa týka míňania finančných prostriedkov.


2. Bohatý otec, chudobný otec (Robert T. Kiyosaki)

Ďalšia kniha z tzv. podnikateľských „must read“. Kiyosaki v knihe hovorí, že nielen vysoké príjmy robia ľudí bohatými. Základom je naučiť peniaze pracovať za vás.


3. Ako myslia bohatí (Steve Siebold )

Autor strávil 30 rokov svojho života pýtaním sa tisícov milionárov. Zisťoval, ako žijú a ako rozmýšľajú. Práve v tom je tajomstvo bohatstva. Siebold v knihe opisuje, že rozdiely medzi myslením bohatých a chudobných sú často extrémne.


4. Mysli a zbohatni (Napoleon Hill)

Pýši sa titulom najpredávanejšia kniha storočia na tému úspechu. Kniha vznikala podobne ako predchádzajúca dve desaťročia. Počas nich autor analyzoval správanie a rozmýšľanie vyše 500 najúspešnejších mužov svojej doby.


5. Najbohatší muž v Babylone (George S. Clason)

Babylonské podobenstvá sú najlepším príkladom osobného úspechu a bohatstva. Autor odkrýva tajomstvo úspechu starovekých národov a ponúka návod, ako sa zbaviť finančných problémov a dosiahnuť blahobyt.


Ilustračná snímka: Flickr.com/ Pedro Belleza

6. Robte to ako Virgin (Richard Branson)

Úspešný podnikateľ a milionár Richard Branson vo svojej knihe opisuje, ako sa stať bohatým. Titul je založený na jeho skúsenostiach a návodoch, ktoré chce odovzdať ľuďom s podobnou túžbou, akú mal aj on sám.


7. Istou cestou k bohatstvu (Wallace Wattles)

Podľa Wattlesa ovplyvňuje úroveň vášho myslenia aj vaše bohatstvo. Ak si myslíte, že peniaze sú zlo, bohatí nebudete nikdy. Kniha prináša praktické návody, ako sa stať čo najrýchlejšie úspešným.


8. Dosť! (John C. Bogle)

Autor ponúka svoj pohľad na peniaze a hodnoty, ktoré by mali ľudia v biznise nasledovať. Vo svojich radách sa orientuje najmä na zistenie, kedy sú naše potreby definitívne naplnené.


9. Úspech na finančných trhoch (Jack D. Schwager)

Podobne ako ostatní autori, aj Schwager vyspovedal tých najúspešnejších. V tomto prípade amerických obchodníkov na burze.


10. The Automatic Millionaire (David Bach)

Poslednú knihu z nášho výberu v slovenčine nenájdete. Ak však chcete byť miliónárom, angličtina vás nemôže znepokojiť. Autor sa v nej snaží poukázať na zautomatizovanie základných sedliackych postupov, ktoré vás urobia bohatými.

Zdroj: www.lifehack.org


 

01 - Modified: 2007-12-10 14:34:30 - Feat.: 0 - Title: Európsky šampionát v krátkom bazéne bez Moravcovej
01 - Modified: 2024-04-22 17:32:51 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Multimiliónový biznis hlinikárov z Ľupče je zachránený. Dlhy majú splatiť najmä vďaka investíciám 02 - Modified: 2024-04-22 10:00:00 - Feat.: - Title: Kraľuje sociálnym sieťam a láka na extrémne zľavy. Za globálnym úspechom značky Shein sa však skrýva omnoho viac 03 - Modified: 2024-04-15 13:42:00 - Feat.: - Title: Alagič sa kajá: Firma jej zrušila biznisovú spoluprácu kvôli Pellegrinimu. Najprv penila, teraz toto! 04 - Modified: 2024-04-15 11:40:32 - Feat.: - Title: Prevádzku známeho influencera Jovinečka vykradli. Neviem čo sa stalo, chýba veľa vecí a fungujeme v núdzovom režime, hovorí 05 - Modified: 2024-04-11 15:04:51 - Feat.: - Title: Posledný prejav vzdoru. Navaľnyj spísal pred smrťou pamäti, podľa jeho ženy a nakladateľa vyjdú v októbri
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
23. apríl 2024 08:28